Black Panther Film Konusu Nedir?

Bu akşam ATV ekranlarına 2018’de beyazperdede seyirci ile buluşan Black Panther filmi gelecek. Peki Black Panther ne anlatıyor? Black Panther oyuncuları kimler?

23.06.2021-13:01 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-13:01) Black Panther Film Konusu Nedir?

2018’de vizyona giren ve yayınlandığı ülkelerde izlenme rekorları kıran Black Panther filmi bu akşam ATV ekranlarında 20.00’de ekranlara gelecek. Başrollerinde Michael B. Jordan, Chadwick Boseman gibi başarılı oyuncuların yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Ryan Coogler oturuyor. Marvel çizgi romanlarından uyarlanan film bir süper kahraman filmidir. Film, Avengers serisi karakterlerinden olan Black Panther karakterini anlatıyor.

BLACK PANTHER NE ANLATIYOR?

Wakanda kralı olan T’Challa (Chadwick Boseman), babasının ölümünden sonra dışarıya kapalı yaşayan ama teknolojik açıdan çok gelişmiş olan halkına geri döner. Ancak eski bir düşman ortaya çıkar. Bu düşmanla baş etmeli ve kendi halkının güvenliğini korumalıdır. T’Challa’nın gücü tüm dünyanın ve Wakanda’nın kaderini tehlikeye atan korkunç bir mücadeleye girince test edilir. Genç kral, düşmanlarını yenmeli ve halkının güvenliğini korumak için tüm gücünü sergilemelidir. Bu savaşta CIA ajanı Everett K. Ross’un (Martin Freeman) yardımını alacaktır. İlk siyahi süper kahraman filmlerinden biri olan Black Panther (Kara Panter), daha önce Kaptan America: Kahramanların Savaşı ve Avenger filmlerinde gördüğümüz T’Challa’nın hikâyesini anlatıyor.

BLACK PANTHER OYUNCULARI KİMLER?

IMDB puanı 7,3 olan filmin oyuncu kadrosunda; Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Martin Freeman, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Andy Serkis, Forest Whitaker gibi isimler yer alıyor.

CHADWICK BOSEMAN KİMDİR?

Chadwick Boseman, Amerika vatandaşı olan Afrika göçmeni bir ailede dünyaya geldi. Boseman, Washington’daki Howard Üniversitesi’nden 2000 yılında güzel sanatlar lisansı ile mezun oldu. Hem yönetmen hem yazar olmak isteyen Boseman, oyuncularla iyi bir iletişim kurmak için oyunculuk eğitimi de aldı. New York Harlem’de bulunan Siyah Kültür Merkezi’nde drama eğitmeni olarak çalıştı. 2008 yılında ise Boseman oyunculuk kariyeri için New York’tan Los Angeles’a taşındı.

Boseman; 42, Marshall, Get On Up, Karar Günü, Mısır Tanrıları, 5 Kan Kardeş, Ma Rainey: Blues’un Annesi filmlerinde rol aldı. Get On Up filminde müzisyen James Brown’ı canlandırdı. Dört yıl boyunca kalın bağırsak kanseri tedavisi gören Boseman, bu hastalığını basından sakladı. Hatta tedavisi sırasında Black Panther ve daha bir çok filmde rol aldı.

Boseman, 28 Ağustos 2020 yılında 43 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. Black Panther’in yaratıcılarından olan Marvel Stüdyoları da Twitter’da pasylaştıkları mesaj ile Boseman’ın ölümünden duydukları üzüntüyü ifade ettiler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal