Bitcoin'in Durdurulamayan Yükselişinin Sebepleri Neler?

Bitcoin bu sabah itibariyle 12 bin 800 doların üzerini gördü. Uzmanlar, son bir ayda Bitcoin'in yükselmesinin sebeplerini iki başlık altında gerekçelendirdi.

27.06.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-15:58)

Bitcoin, yükseliş trendini artırarak rakipsiz bir para birimine dönüşüyor. Bunun temel nedeni olarak Facebook'un kripto para birimi Libra olarak işaret ediliyordu. Çünkü Facebook'un platformundaki 2 milyar kullanıcıyla Libra'nın eğitim ve medya alanlarında büyük bir rol oynayacağını konuşuldu. Bu da yeniden kripto paralara karşı olan güven sorununu ortadan kaldırdı. 

Bu gelişmeden hemen sonra dev ABD bankası JP Morgan'ın da kendi kripto parasını yılbaşı piyasa sunacağı haberleri medyaya yansıdı. JPMorgan Chase'in Quorum ile desteklediği JPM Coin aslında bir sabitkoin olarak işlev görüyor olacak. Bu token karşılığında kullanılan itibari paralar bankaya yatırılmış olacak. Bu paralar daha sonra Blockchain'e aktarılacak ve parayı yatıran kişi bunun karşılığında JPM Coin alabilecek.

Bu iki büyük markanın kripto para işine girmeye hazırlanması referans para birimi olarak terkrar Bitcoin'e ilgiyi artırdı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal