Bitcoin Ticareti İtalya'nın En Büyük Bankasında Yasallaşıyor!

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan General Group'a bağlı Banca Generali, Bitcoin ticaretini yasallaştırıyor. Böylece yatırımcılar Bitcoin alışverişini yasal yollarla banka üzerinden yapabilecek.

05.01.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:55)

Kripto paralar bir süredir bazı hükümetlerle baş dertte. Çin hükümeti, direkt olarak Bitcoin madenciliğini yasakladı. Hindistan uzun bir süredir kripto paraları yasaklamayı planlıyor. Rusya Merkez Bankası, ülkede yerli kripto para borsalarının kripto para ödemesini yasakladı. Bunların dışında kripto paralar için birçok iyi şeyler yaşanıyor. Paraguay, kripto paraları yasallaştıracak bir plan hazırlığında. El Salvador, Ekim ayından beri Bitcoin'i resmi para birimi olarak tanıdı. Şimdiyse İtalya'nın en büyük özel bankası Bitcoin için hazırlıklara başladı.

BITCOIN ÖDEME YAYGINLAŞIYOR

İtalya'nın en büyük özel bankası Banca Generali, müşterilerine kripto parada daha rahat bırakmak istiyor. Banka, Bitcoin ticaret özelliğini başlatacağını duyurdu. Home Bank uygulamasına entegre edilecek olan bir kripto para platformu Conio ile kurulan ortaklık sayesinde kripto paralar bankadan direkt olarak ticarete açılacak. Yeni özellik 2022 yılının başlarında uygulamaya sunulacak.  


KRİPTO PARALAR ANA AKIM HALİNE Mİ GELİYOR?

Conio açık bir kripto para platformudur. Conio'un Banca Generali'nin mobil uygulamasında entegre edilmesiyle birlikte müşteriler direkt olarak Bitcoin ticareti yapabilecek. Bundan önce yatırımcılar kripto para yatırımı için bankanın kendi altyapısından uzaklaşma zorunluluğuna sahiplerdi. Parayı bankadan çekip internetteki diğer kripto para borsalarından satış yapılıyordu. Banca Generali, bu durumda son vermek istiyor. Banca Generali, Generali Group'un bir parçasıdır. Generali Group dünyanın en büyük 10 sigorta şirketinden biri konumunda. 

Sadece Banca Generali değil, dünyada birkaç banka daha böyle bir atılımı yapmayı planlıyor. Avustralya'dan Commonwealth Bankası, yeni kurulacak stratejik partnerlik ile kripto para alım satımı yapmayı planlıyor. Commonwealth, ülkenin ilk bankası olarak tarihi bir değere sahiptir. 

HÜKÜMETLER KRİPTO PARAYI YASALLAŞTIRMA ÇABASINDA

Latin Amerika ülkeleri kripto parayı bir atılım aracı olarak görüyor. Dünyada birçok yargı, kripto paraları nasıl regüle edeceğini tartışmakta. Peru'ysa birçoğundan önce adımını attı. Kripto para borsasını yasal bir düzleme yerleştirmek isteyen kanun tasarısı, "Kripto Varlıkların Ticarileştirilmesi" adı altında kongreye sunuldu. Amaç, kripto para borsalarıyla cüzdan sağlayıcı şirketleri regüle etmek. Tasarı, ekosistem bağlantılı hizmet sağlayıcılarını bir kamu mantığına oluşturulmasını hedefliyor. Ayrıca kripto para bağlantılı şirketler, şüpheli durumlarda ilgili kurumlara bilgi vermesi zorunluluğu yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal