18.05.2020-11:04 (Son Güncelleme:28.03.2024-20:05)


1

Belediyecilik ve İstanbul ile ilgili ağzını her açtığında tamamı baştan sona yalanlar, boş vaatler ve algı yönetimi olan Ekrem İmamoğlu’nun tarihe kayıt geçmesi bakımından küçücük bir Yalanlar Galerisi hazırladı. Bu gördüğünüz yüzlerce yalan, İmamoğlu’nun toparlayabildiğimiz yalanlarının zekatının sadakası boyutundadır. Sayın İmamoğlu’nun siyasette sarf ettiği yalanların tamamını toparlamak, bugünkü teknoloji ve pandemi koşullarında imkansızdır.



2

Buna rağmen, haber365.com.tr ekibi olarak İmamoğlu Yalanlar Deryası’ndan birkaç damla alıp tarihe not olarak düşmek istedik.



3

Önce İmamoğlu’nun vaadlerini, akabinde de son üç günde söyledikleri yalanların sadece az bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyoruz.



4

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri şöyle:



5

ULAŞIMDA İNDİRİM 12 yaş altı tüm çocuklara ulaşımı ücretsiz yapacağız, 0-4 yaş arasındaki çocuklarımıza anneleriyle birlikte İstanbul ulaşımını ücretsiz hale getireceğiz.



6

SONUÇ VE ÖZET OLARAK

 SONUÇ VE ÖZET OLARAK

Ulaşımda ilk yarım saat içinde yapılacak tüm aktarmalar ücretsiz olacak.



7

ÜRETİCİLER DESTEKLENECEK Bölgedeki üreticileri destekleyeceğiz. İstanbullu toprakla buluşacak, kent nefes alacak.



8

KENT GIDA KONSEYİ KURULACAK Kent Gıda Konseyi’ni kuracağız. Özellikle yoksul kesimlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasına yönelik politikalar geliştireceğiz. Kuracağımız mahalle mutfaklarıyla vatandaşın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişiminde önemli bir rol üstleneceğiz.



9

ANNELERE İBB SOSYAL TESİSLERİ İNDİRİMLİ İstanbullu 0-4 yaş aralığında çocuğu olan anneler, İBB’nin sosyal tesislerinden yüzde 40 indirimli faydalanacak. İlk hedefimiz pahalı yaşamı ucuzlatmak.



10

İSTANBUL’DA KREŞSİZ MAHALLE KALMAYACAK İstanbul’da kreşsiz mahalle bırakmayacağız, imar yönetmeliğine getireceğimiz yeni düzenlemeyle yapılacak site tipi yapılara kreş yapmayı zorunlu hale getireceğiz. İstanbul Çocuk Fonu kuracağız. Çocukların suça sürüklenmesini engellemek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.



11

UYUŞTURUCUYLA, İSTİSMARLA MÜCADELE Uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracağız. Çocuk istismarı ile mücadele edeceğiz. Bu şehirdeki çocukların asla yalnız bırakmayacak Ekrem abileri olmaya söz veriyorum.



12

GENÇLERE DİL EĞİTİMİ İstanbul’u gençler için yaşanmaz olmaktan çıkaracağız. Onlara her türlü olanağı sunacağız. Saraçhane Gençlik Kütüphanesi’ni hızlıca hayata geçireceğiz. Belediyeyi gençlerle birlikte yöneteceğiz. Uygun fiyata nitelikli bir dil eğitimi alma noktasında hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Gençlerimize ucuz, dünyanın farklı dillerini öğrenme fırsatı sunacağız.



13

Genç kart ile toplu taşımadan ve İBB ait tesislerden yüzde 40 indirimden yararlanacaklar. Gençlere yurt ve burs imkanı sağlayacağız. İstanbul gençlerin içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ortama dönüşecek.



14

İŞSİZLİK Gençlerimiz iş bulma ümitlerini kaybetmiş durumda, Türkiye son 30 yılın en yüksek işsizlik seviyesine ulaştı. Çok vahim bir durum. İşsizliği mutlaka yenmek zorundayız. Gençlerimiz iş bulma umutlarını kaybetmiş durumda. Her 3 gencin birisi işsiz. Toplam işsizlik oranını tek hanelere düşüreceğiz. Önce bunlar belediyenin işi değil deyip sonra farlı şeyler yapanlar gibi yapmayacağız. Bölgesel istihdam ofisleri kuracağız.



15

ÖĞRENCİLERE BURS VE YURT İMKANI Üniversite okuyan gençlerimizi de biraz olsun rahatlatmak, ailelerinin maddi yükünü biraz olsun hafifletmek için onlara burs ve yurt imkânı sağlayacağız. Toplamda 75 bin, üniversite okuyan ve ailesinin maddi durumu yetersiz öğrenciye kayıtlı olduğu programın eğitim süresi kadar, aylık 400 TL karşılıksız burs vereceğiz. Sadece İstanbul’da okuyan öğrencilere değil aynı zamanda ailesi İstanbul’da yaşayıp şehir dışında okuyan gençlerimiz de burslardan faydalanacak. Toplamda 10 bin öğrencimizin faydalanabileceği, 500 kişi kapasiteli, 12 kadın ve 8 erkek öğrenci yurdunu da derhal hayata geçireceğiz.



16

1 - Kemerburgaz Kent Ormanı ve Hacıosman Korusu yüzyıllardır var olan ormanlar. Buraların düzenlemeleri AK Parti Belediyeciliği zamanında yapıldı. Ancak CHP’li İBB’nin bu ormanları sanki kendi yapmış gibi paylaşması



17

2 - Seçimden önce İBB’nin kaynaklarını kullanacağız. İBB’nin bütçesi yüzde 50 arttırılabilir demişti. Şimdi ise 10 aylık dönemde 9 milyar 250 milyon TL civarında borçlanma yetkisi aldı.



18

3- İstanbul’da hayatı ucuzlatacağız demişti. - Ulaşım % 32 – UKOME KARARI- - Müzeler %50 - Halk Ekmek % 40 - İSPARK %40 - Hamidiye Su %40 - Suya %80 yapmaya çalıştılar AK Parti ve MHP grubu meclisten geçirmedi.



19

4 - Seçim öncesi İBB’de 1717 makam aracı var diye milleti kandırdılar, seçimden sonra 730 hizmet fazlası araç varmış diyerek YENİKAPI şovu yaptılar. 730 hizmet fazlası araç dedikleri araçların tanesinin kiralama bedeli aylık 1.400 TL idi. Bu araçları geri yollayıp aynı dönemde aylık kiralama bedeli 3.400 TL’den İSKİ’ye 993 adet araç aldılar.



20

5- İhaleler şeffaf olacak dediler. Göreve geldikleri günden bugüne kadar 200’den fazla ihale yaptı İBB ama şu ana kadar sadece 5 tanesini canlı yayınladılar. Bu canlı yayınlananların 1’i hariç tamamı da iptal edilen ihaleler.



21

6 – Son olağanüstü mecliste İBB Meclisine getirdikleri sosyal yardım çalışmaları ile ilgili maddede, İBB’nin yardım yaparken hiçbir “kritere bakmaması, hiçbir sosyal araştırma yapmaması” ile ilgili maddeyi bizler “Sosyal araştırmalar yapılarak yardım yapılsın” olarak düzenleyerek meclisten geçirdik. İBB’nin yardımlarının engellenmesi söz konusu bile değildir.



22

7 – Öğrencilerin AKBİL indirimi bizim getirdiğimiz bir teklifti bu teklifi oy birliği ile geçirdik.



23

8 – 32 Bin öğrenciye eğitim yardımından söz ediyorlar. AK Parti döneminde sadece 2018 yılında İBB 90 bine yakın öğrenciye eğitim yardımında bulundu.



24



25

10- İBB Başkanı Başakşehir’de ve Tuzla’da Engelliler Rehabilitasyon Merkezi yaptıklarını açıklamış Başakşehir’deki merkezin yapımına 2017 yılında başladı ve kaba inşaatı artık bitmiş ince işçiliği kalmış halde yeni yönetime teslim edilmişti.



26

Asıl olan ise Tuzla’da yaptık dedikleri Rehabilitasyon merkezi 2007 yılında dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapıldı ve hizmete açıldı. Burayı bile kendileri yapmış gibi lanse ediyorlar.



27

11 – Bu şehirde israf var dediler. Binlerce İBB çalışanını işinden ettiler. Bu arkadaşlara bir de bankamatik memuru iftirası attılar. Çalışanlar işlerine iade davalarını tazminatlarını bir bir kazanıyor. İBB sadece buradan bil milyonlarca lira zarara uğratıldı.



28

12 – İsraf var dediler. Sadece yılbaşı gecesi düzenledikleri 5 dakikalık havai fişek gösterisi 320 bin TL tuttu bunların. Bir gecelik konser ihalelerine 400 bin TL verip, İstanbul’un deprem bütçesini 1.2 milyon TL’den 340 milyon TL’ye düşürdüler.



29

13 – Yeşili çok sevdiklerini söylediler. İBB AK Parti Grubu olarak İstanbul’a 295 bin m2 yeni yeşil alan kazandıracak çalışma yaptık. CHP ve İYİ partili meclis üyeleri buna karşı çıktılar. Oy çokluğu ile geçirdik. İBB Başkanı kararı VETO ederek yeniden görüşülmesi için meclise geri gönderdi. Salt çoğunluk ile yeniden geçirdik. Bu sefer de kararı mahkemeye taşıdı İBB Başkanı. 14 – İstanbul’da icraat yapmamanın adı Temel Atmama Töreni oldu.



30

16- Koronavirüs pandemisinde ulaşım konusunda neler yaptıklarını da gördük. Beceriksizliklerini kapatmak için İstanbul’da toplu ulaşımı kullanan insanlara trol yakıştırması bile yaptılar. 30 İETT Hattını iptal ettiler. Metroların 8’li vagonlarını 4’e düşürüp sefer sürelerini 3 dakikadan 10 dakikaya çıkardılar. Otobüslerin yüzde 40’ını garajlarda sakladılar. Bu şehirde çok istedikleri sokağa çıkma kısıtlaması olduğunda bile otobüsleri metrobüsleri saklayarak insanları zor duruma düşürdüler.



31

17 – Fazilet Durağı - Bir Pazar sabahı işine gitmek için otobüs kullanan insanlara trol yakıştırması yapacak kadar düştüler. Ancak mahkemece de sonuçlandı ki bu yalanları da ellerinde kaldı. Asıl trollüğü kendileri yaptılar.



32

18- Deprem en önemli sorunumuz dediler. Esenler’de ilçe belediyesinin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmasını durdurmak için mahkemeye verdiler. 19- İstanbul’un deprem toplanma alanlarını avm yaptılar dediler. Bu da yalan çıktı. Milletin arazisi zamanında deprem toplanma alanı yapılmış

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR