11.04.2020-14:58 (Son Güncelleme:24.04.2024-02:35)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de etkili oldu. Alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı dün hafta sonunu kapsayacak şekilde 31 ilde sokağa çıkma yasağı getirdi. Yasak sadece hafta sonu içi alınırken, bilinçsiz vatandaşlar açık buldukları her dükkana girdi.



2

Bu durum eleştirilere neden olurken konuyla ilgili olarak Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü açıklamalarda bulundu. Özlü, 24 TV canlı yayınında Ebru Doğan'ın sorularına cevap verdi.



3

"BİR BEDELİ OLACAK" Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte vatandaşların sokağa akın etmesini değerlendiren Özlü, "Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu. İyi haberler geliyordu, seviniyorduk. Ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta-on gün içinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum." dedi.



4

"İYİ BEKLENTİLERİMİZİ BALTALADI" Durumu tam olarak öngörmediğini belirten Özlü, "Bu biraz iyi beklentilerimizi baltaladı. Umarım olmaz ama bunun bir etkisi olacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.



5

Özlü açıklamalarına, "İyi olmasını temenni ederim ama iyi görünmüyor. Bana Türkiye'nin her yanından görüntüler geliyor. Eğer doğruysa bunlar çok ciddi problem var, mutlaka müdahale edilmeli." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR