12.04.2019-18:04 (Son Güncelleme:19.04.2024-05:50)


1

Kuzey Carolina Üniversitesi tarafından yapılan araştırma 8.000'den fazla kişinin ağırlık ölçümlerini takip etti ve evli bir kadının evliliğinin ilk 5-6 yılında ortalama 24 kilo alabileceği sonucuna varıldı.



2

Çalışma ayrıca erkeklerin bekâr olmaktan ilişkide olmaya geçiş sürecinde kilo aldıklarını ve 2 yıldan fazla bir süredir diğer yarısıyla birlikte yaşayan erkeklerin, kazandıklarından 25 kilodan fazla kazanma ihtimalinin iki katı olduğunu gösterdi.



3

Yeni evli çiftlerdeki kilo alımının, mutluluklarının olumlu ya da olumsuz bir yansıması olup olmadığını incelemek için Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından daha fazla araştırma yapıldı. Çalışma 4 yıldan uzun süredir evli olan çiftleri takip etti ve duygusal sağlıklarını ve stres düzeylerini inceledi. Son zamanlarda mutlu bir şekilde evli olan çiftlerin kilo alma olasılıklarının iki kat daha fazla olduğu, eşleri ile mutlu olmadıklarını belirten çiftlerin kilo alma olasılıklarının daha düşük olduğu tespit edildi.



4

Çalışma, mutlu çiftlerin daha fazla kilo aldıkları sonucuna varmıştır, çünkü başka bir ortağı çekmeye ihtiyaçları yoktur ve oldukları gibi kendilerini daha mutlu hissederler.



5

Kilo alımı bulaşıcıdır New England Tıp Dergisi tarafından yapılan bir araştırma , evli çiftlerde kilo alımının da bulaşıcı olduğunu göstermiştir. Eğer bir partner kilo alıyorsa, diğer partner de% 37 daha fazla kilo alma şansına sahiptir.



6

Çalışmayı yürüten kişiler, çiftlerin sosyal çevrelerini, alışkanlıklarını ve karşılıklı faaliyetlerini analiz etmiş ve karşılıklı kilo alımının her iki bireyden de yeme alışkanlıkları ile birbirlerini psikolojik olarak etkilediği sonucuna varmıştır.



7

Bunların sağlık uzmanları tarafından yapılan çalışmalar olmasına rağmen, dünyada sadece bir takım örnekler gösterdiklerini ve söz konusu tüm dünyaya göstermediklerini , bu nedenle herkes için geçerli olmadığını akılda tutmak önemlidir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR