Biden'dan Putin'e Bir İlginç Tehdit! Kriz Artık Kişiselleşiyor

Amerika Birleşik Devletleri lideri Biden bu sabah yaptığı konuşmada Rusya lideri Putin'i tehdit etti.

26.01.2022-11:48 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-12:13) Biden'dan Putin'e Bir İlginç Tehdit! Kriz Artık Kişiselleşiyor

ABD Başkanı Joe Biden, bugün yaptığı açıklamada, Batılı liderlerin askeri hazırlıkları hızlandırması ve Avrupa'yı potansiyel bir enerji arz şokundan koruması planları nedeniyle eğer Rusya Ukrayna'yı işgal ederse Vladimir Putin'e karşı kişisel yaptırımlarda bulunulacağını söyledi. 

BİR İLKE İMZA ATTI 

Oldukça nadir görülen bu tehdidin sebebi ise Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bir yerde yığılmış durumda olması ve NATO'nun kuvvetlerinin beklemede olması. Biden konuşmasında Moskova'yı uzun süredir ekonomik yaptırımlar konusunda uyardığını belirterek Putin'e karşı şahsen yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini söyleyerek bir ilke imza attı. 

Biden ayrıca, Rusya'nın 100 bin askerle Ukrayna'ya girmesi halinde bunun İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük işgal olacağını da dile getirdi. Bu nedenle de dünyanın değişeceğini ifade etti. 

EVET YANITI GELDİ 

Gazetecilerden biri böyle bir durumda direkt Putin'in kendisine yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna Biden'dan net olarak "Evet" yanıtı geldi. 

Rusya ise saldırı planlamayı reddettiğini söyleyerek krizin NATO ile ABD'nin eylemleri tarafından yönetildiğini iddia ediyor. Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmeyeceğine dair bir garanti de dâhil olmak üzere Batı'dan güvenlik garantileri talep ediyor. 

SİLAH VE ASKERİ EĞİTİM VERİLİYOR 

ABD'nin yabancı liderlere karşı doğrudan yaptırımları oldukça nadir. Daha önce Venezuela'dan Nicolas Madura, Suriye'den Beşar Esad ve Libya'dan Muammer Kaddafi yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı. Bu sırada Ukrayna'da ise oldukça ilginç bir olay yaşanmaya başladı.


Ukrayna ordusunun bölgedeki gönüllü vatandaşlara silah ve askeri eğitim vermeye başladığını duyuruldu. Ajanstan gelen fotoğraflarda Ukraynalı sivillerin ağır silahları incelediği ve deneme atışları yaptığı görüldü. 

Olası bir savaş durumunda 255 bin kişilik orduya destek olması beklenen gönüllülerin eğitimlere oldukça fazla ilgi gösterdiği ifade edildi. Yapılan açıklamada pek çok farklı meslek dalından vatandaşın gönüllülük programına katılarak eğitim aldığı belirtildi. Ayrıca eğitimlerde temel eğitimin yanı sıra dövüş eğitimleri de veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal