05.08.2020-11:57 (Son Güncelleme:19.03.2024-14:33)


1

Lübnan'ın kalbi Beyrut'ta geçen gün bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 100 kişi hayatını kaybederken, 4 bin kişi ise yaralandı. Beyrut'ta 2 hafta OHAL ilan edildi. Beyrut Limanı'ndaki patlamanın uygun olmayan şartlarda gizlenen 2 bin 750 ton amonyum nitrattan kaynaklandığı bildirildi. Devasa mantar bulutunun yükseldiği patlamadan sonra ülke ekonomisinin can suyu olan Beyrut Limanı oldukça hasar aldı. Şu ana kadar patlamada 2 Türk vatandaşının yaralandı, bunların durumlarının iyi olduğunu bildirildi.



2

Lübnan'da yer alan Beyrut Limanı etrafında büyük bir patlama yaşandı. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin yer aldığı 12 numaralı depoda yangın meydana geldi. Yangın sebebiyle kuvvetli bir patlama yaşandı.



3

Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, yerel bir televizyon kanalına açıklamasında, Beyrut Limanı'nda kimyasal maddelerin yer aldığı bir depoda patlama olduğunu dile getirdi. Beyrut ile etraf bölgelerdeki hastanelerin acil servislerine çok fazla yaralı alındı.



4

2 BİN 750 TON AMONYUM NİTRAT PATLADI

2 BİN 750 TON AMONYUM NİTRAT PATLADI

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'ndaki patlamada altı senedir bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini kaydetti. Avn'ın, Cumhurbaşkanlığına ait sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yazılı açıklamasında, herhangi bir güvenlik tedbiri alınmadan 2 bin 750 ton amonyum nitratın altı sene boyunca bir depoda saklanmasının 'kabul edilemez' olduğunu dile getirdi.



5

ÖLÜ SAYISI 100'E YÜKSELDİ

ÖLÜ SAYISI 100'E YÜKSELDİ

Lübnan Kızılhaçı, başkent Beyrut'ta geçen gün gerçekleşen patlamada can kaybının 100'e, yaralı sayısının dört bine yükseldiğini açıkladı.



6

Patlamanın ardından hâlâ enkaz altında kalan insanların olduğunu ifade eden Kettaneh, Beyrut'taki hastanelerin kapasitesinin dolduğunu belirtti. Ülkede facianın ardından bayraklar yarıya indirildi.



7

BEYRUT VALİSİ FACİAYI HİROŞİMA VE NAGAZAKİ'YE BENZETTİ

BEYRUT VALİSİ FACİAYI HİROŞİMA VE NAGAZAKİ'YE BENZETTİ

Diğer taraftan Beyrut Valisi Mervan Abbud, patlama yerinde incelemeler taptı Abbud, oradaki açıklamasında, Beyrut'un felaket bölgesi haline dönüştüğünü ve hasarın oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Abbud, limanda meydana gelen patlamayı Hiroşima ile Nagazaki'ye benzetti.



8

BEYRUT LİMANI

BEYRUT LİMANI

Lübnan'da dün oldukça büyük bir patlama sonucu yıkıma uğrayan Akdeniz'in en büyük limanlarından Beyrut Limanı (BL) ülke ekonomisinin can damarı görevini üstleniyordu.



9

Lübnan'ın ana ticaret limanı BL'de geçen gün patlayıcı maddelerin yer aldığı 12 numaralı depoda ilk olarak yangın çıktı. Yangının ardından depoda bütün Beyrut'u sarsan oldukça kuvvetli bir patlama yaşandı ve bunun neticesinde onlarca insan yaşamını yitirdi, binlerce insan da yaralandı.



10

Lübnanlı sorumlular, altı sene boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken BL'de infilak ettiğini belirtti. Patlama neticesinde bölgenin en kritik ticaret limanlarından BL adeta harabeye dönüştü. Patlamada büyük oranda tahrip olan BL, başkentin kuzey Akdeniz kıyısında yer alıyor. Lübnan Dağları'nın eteklerinde olan liman, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en işlek limanlarından biri olarak Lübnan ekonomisinde ciddi bir rol üstleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr