Beylikdüzü'nde Deprem Bölgesi, Konut Alanı Yapıldı

İstanbul Beylikdüzü'nde deprem bölgesi olan bir arazi, AK Parti, CHP ve MHP'li belediye meclis üyelerinin onayı ile konut alanı olarak onaylandı.

15.12.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-11:33)

İstanbul Beylikdüzü'ndeki bir arazi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tartışma yaratacak bir karar verdi. Beylikdüzü'nde olan ve yerleşime uygun olmayan alan olarak bildirilen arazi, Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün olumsuz görüşlerine karşın, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla "konut alanı" oldu.

DEPREM RİSKİ BULUNUYOR

Arazinin konut alanı olmasına sebep olarak ise 1991 tarihindeki sakıncalı alanların, yani zemin bakımından yerleşime uygun olmayan ve deprem riski olan, "Tedbir olmadan yapılaşmaya izin verilmeyecek alanlar" biçiminde nitelendirilen alanların, hepsinin inceleme alanı haricinde bırakılması ve bölgenin 2010 senesinden beri imar planı olmaması sebebi ile meydana gelen problemlerin giderilmesi savları öne sürüldü.

'ÖZEL ÖNLEM GEREKTİREN ALAN'

Odatv'de yayınlanan habere göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından da 'jeolojik, biyometeorolojik, topografik ve taşkın gibi sebeplerle özel tedbir gerektiren alan' olarak isimlendirilen 2 bin 400 metrekarelik arsa, AK Parti, CHP ve MHP'li İBB Meclisi üyelerinin ortaklaşa onayıyla 'konut alanı' oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal