Beyaz Saray Açıkladı! Kabil Havalimanı Konusunda Anlaşmaya Varıldı!

Beyaz Saray, Erdoğan-Biden görüşmesinde iki ülkenin Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata vardığını ve Biden'ın bu sürece destek vereceğini belirtti.

17.06.2021-20:27 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-23:01) Beyaz Saray Açıkladı! Kabil Havalimanı Konusunda Anlaşmaya Varıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden NATO Zirvesinde geçtiğimiz günlerde temaslarda bulunmuştu. İkili arasında S-400 konusu geçmiş fakat anlaşmaya varılmamıştı. Bugün Beyaz Saray’dan S-400’lerle alakalı önemli bir açıklama geldi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray muhabirleri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

‘ANLAŞMAYA VARILMADI AMA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR’

Sullivan yaptığı açıklamada, ‘Biden ve Erdoğan görüşmesinde S-400 konusu gündeme geldi. Bu konuda bir çözüme varılamadı ancak diyaloğa devam edilmesi için taahhüt verildi’ ifadelerine yer verdi. 

‘TÜRKİYE'NİN KABİL HAVALİMANI’NINDA ÖNCÜ ROL OYNAMASI KONUSUNDA MUTABAKATA VARILDI'

Kabil Havalimanı hakkında da açıklama yapan Sullivan, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan bu havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi, Biden da kendilerine destek taahhüdü verdi. Türkiye'nin (Kabil) Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının güvenliğinin sağlanmasında öncü rol oynaması konusunda mutabakata varıldı. Şimdi bunu nasıl uygulayacağımız konusunda çalışıyoruz.’ dedi.

‘TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ’

Son olarak Türkiye’ye inandıklarını belirten Sullivan, ‘Türklerin bu rolün altından kalkabileceğine güveniyoruz’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal