07.04.2022-16:00 (Son Güncelleme:07.04.2022-16:20)


1

Kolesterolü düşürüyor

Kolesterolü düşürüyor

Bilim insanları gerçekleştirdikleri araştırmalarda sarımsağın nerdeyse tüm kardiyovasküler hastalıkları önlemesine yardımcı olabileceğine dair bulguları elde etmişlerdir. Her gün tüketilen 2 diş çiğ sarımsağın total kolesterol değerlerini yüzde 10’a kadar düşürebildiğine dair yapılmış araştırma sonuçları mevcuttur. Kandaki kolesterolü temizleyen sarımsak; HDL iyi kolestrolü artırıp, LDL kötü kolestrolü düşürmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalardan bir diğer ise sarımsağın karaciğer yağlanmasını önlediği ve karaciğer yağlanmasının tedavisine yardımcı olduğudur.



2

Vitamin eksikliğini gideriyor

Vitamin eksikliğini gideriyor

Yüksek miktarda potasyum, çinko, fosfor, kükürt, selenyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez, A, B ve C vitaminlerini içeren sarımsak vitamin ve mineral eksikliğini gidermektir.



3

İdrar yolu enfeksiyonun doğal ilacı!

İdrar yolu enfeksiyonun doğal ilacı!

Anti-inflamatuar yönü ile iltihaplanmaya geçit vermeyen sarımsak, eğer vücutta iltihap mevcut ise gidermektedir. Doğal antibiyotik özelliği sayesinde idrar yolu ve böbrek enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan sarımsak aynı zamanda antifungal yani mantar önleyici bir besin olduğu için mantar hastalığından kurtulmanıza fayda sağlar.



4

Damar tıkanıklığına geçit vermiyor!

Damar tıkanıklığına geçit vermiyor!

Damarların doğal yoldan açılmasına fayda sağlayan sarımsak, damar tıkanıklığını önler. Kan damarlarını genişleten sarımsak, böylece kanın aşırı pıhtılaşmasını önleyerek kan pıhtılarının oluşması ile ortaya çıkabilecek olan kalp krizi ve inme riskini azaltıyor.



5

Kansere karşı vücudu koruma çemberine alıyor

Kansere karşı vücudu koruma çemberine alıyor

Anti kanserojen bir besin olan sarımsağın; meme, yumurtalık, prostat, gırtlak, mide, kalın bağırsak, böbrek kanserlerine yakalanma riskini azalttığı bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Çin’de gerçekleştirilen bazı epidemiyolojik araştırmalar düzenli olarak sarımsak tüketen kişilerin hiç tüketmeyenlere göre mide kanseri görülme riskinin yüzde 50 daha düşük olduğunu ortaya çıkarmıştır.



6

Sarımsak yutmak gribe iyi gelir mi?

Sarımsak yutmak gribe iyi gelir mi?

Sarımsak nezle ve soğuk algınlığı için doğal bir ilaçtır! Bunlara ek olarak; ishal, pamukçuk ve uçuk gibi bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonların tedavisine de katkı sağlamaktadır.



7

Yaralar için pansuman görevi görüyor

Yaralar için pansuman görevi görüyor

Cilt için mucizevi bir besin olan sarımsak; anti aging özelliğiyle cildin yaşlanmasını geciktirmektedir. Yaralar için doğal bir pansuman olan bu mucizevi besin yaraların çok daha çabuk iyileşmesini sağlar. Açık yaraların üzerine direkt sarımsak sürerek enfeksiyonun yayılması durdurulabilmektedir.



8

Sarımsak kaş çıkarır mı?

Sarımsak kaş çıkarır mı?

Saç derisine sürüldüğü zaman saç derisini güçlendirmektedir. Aynı işlemi kaşlarınızda da uygulayabilirsiniz.



9

Sarımsak nasıl yutulur?

Sarımsak nasıl yutulur?

Her derde deva olan sarımsağı yutarak vücudunuzu hastalıklara karşı koruyabilirsiniz. 1 ila 2 diş sarımsağı bıçak ile küçük küçük kesin ardından da bir bardak suyla bu sarımsakları hap gibi yutun.



10

Kimler sarımsak yutamaz?

Kimler sarımsak yutamaz?

Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yayımlanan bir rapora göre, aç karına sarımsak yutmak mide bulantısı, kusma ve mide ekşimesine yol açmaktadır. Eğer aspirin gibi kan düşürücü ilaçlar kullanıyor iseniz doktorunuza danışmadan sarımsak tüketmemelisiniz. Tansiyonu düşürücü bir etkisi olan sarımsağı tansiyon ilaçları ile birlikte tüketmeniz önerilmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR