Beşşar Esed Güçleri Türkiye'nin Gözlem Noktasına Uçaklarla Saldırdı

Rusya Lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib kararının sonrasında Suriye ordusunun, Türkiye'nin 10 numaralı gözlem noktasına uçakla saldırdığı öne sürüldü.

28.08.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-13:09) Beşşar Esed Güçleri Türkiye'nin Gözlem Noktasına Uçaklarla Saldırdı

Beşşar Esad önderliğindeki Şam ordusunun İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 10 No'lu gözlem noktasına uçakla saldırı yaptığı iddia edildi. Saldırıda can kaybı olmadığı kaydedildi. Resmi kaynaklardan mesele ile alakalı şimdilik bir açıklama gelmedi.

9 NUMARALI GÖZLEM NOKTASINA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı, 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada şu sözleri kullanmıştı:

"İdlib'de 9 numaralı gözlem noktasına intikal sırasında konvoyumuza bir hava saldırısı yapılmış, 3 sivil hayatını kaybetmiş, 12 sivil yaralanmıştır."

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaklaşık 1 saat 20 dakika devam eden ikili görüşmenin sonrasında Moskova'da ortak basın toplantısı yapmıştı. İki liderin konuşmalarında en fazla yer verdikleri mesele, görüşmenin odak noktası olan İdlib'di. Putin, "Türkiye Cumhurbaşkanı ile İdlib'de teröristlerin ortadan kaldırılması ve yapılması gerekenler için anlaşma sağladık" derken, Erdoğan "Soçi Mutabakatı ile üstümüze düşen sorumlulukları ancak rejimin saldırılarına son verilmesiyle yerine getirebiliriz" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal