08.08.2020-09:33 (Son Güncelleme:08.01.2022-18:00)


1

ACKEE MEYVESİ

ACKEE MEYVESİ

Jamaika'da yetişen bu lezzetli ama bir o kadar da tehlikeli meyve, vitaminler ve protein açısından zengin olsa da iyice olgunlaşmadan tüketildiğinde karaciğerinizden glikozun salınmasını engeller ve ölüme sebebiyet verir.



2

İSTİRİDYE

İSTİRİDYE

Restoranların aranan lezzeti istiridyeler doğru tüketilmediğinde pek çok hastalığa neden olabiliyor. İstiridyeler okyanus tabanına yapışıp sudaki planktonları süzerek beslenirler. Eğer su kirliyse, İstiridyenin kendisi de kirlenmiş olur. Servis edilme sürecinde de doğru adımların izlenmesi gerekmelidir. İstiridye, piş ya da çiğ tüketildiğinde ciddi rahatsızlıklara neden oluyor.



3

KAHVE

KAHVE

Pek çoğumuzun bağımlısı olduğu kahve çok fazla riski de barındırıyor. Dişlerde sararma oluşturur, vücudun su seviyesi azaltır.



4

MANTAR

MANTAR

Doğada yetişen mantar türlerinden bazıları zehirlenmelere ve ölüme yol açabiliyor. Özellikle ormanlık alanlarda sık rastlayabileceğiniz bazı mantarlar halüsinatif etki yaratırken, bazıları ölüme kadar giden çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.Güvenli olduğuna emin olmadığımız mantarları tüketmemek gerekiyor.



5

TON BALIĞI

TON BALIĞI

Dünya üzerinde çok fazla tüketilen özellikle salatalarda çok kullanılan ton balığı da risk grubuna dahil.



6

SOSİS

SOSİS

Araştırmalara göre sosis çocuklarda boğulma tehlikesine sebebiyet veriyor. 10 yaş altı çocuklarda görülen beslenmeye bağlı boğulmaların yüzde yirmisi sosisler yüzünden meydana geliyor.



7

YER FISTIĞI

YER FISTIĞI

Besin alerjilerine bağlı ölümlerin başında yer fıstığa alerjisi olanlardan kaynaklanıyor.



8

YEŞİL SEBZELER

YEŞİL SEBZELER

Kıvırcık lahana FDA'nın listesinde ilk sırada yer alıyor. Yalnızca lahana değil; marul, ıspanak, roka gibi çiğ tükettiğimiz diğer yeşillikler de aynı listede en tehlikeli yiyeceklerin başında geliyor. Gıdalara bağlı salgınlar ve hastalıklar söz konusu olunca, Koli Basili gibi bakteriler nedeniyle görülme olayı en çok yeşilliklerde oluyor. Bu yüzden, yeşillikleri tüketmeden önce mutlaka iyice yıkamak gerekiyor.



9

YUMURTA

YUMURTA

Yumurta, pek çok kişinin temel besin maddelerinden birisidir. Fakat Health.com'a göre Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle doğrudan ilişkilidir. Yumurtaların içinde üreyebilen zararlı bakteriler doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara bulaşabiliyor. Bu dolayı yumurtaları iyi pişirmek ve buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR