Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'dan Derbi Galibiyetinin Ardından Açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında 2-1 galip geldikleri Galatasaray derbisinin ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

26.10.2021-11:51 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-11:51)

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasının kapanış müsabakasında Beşiktaş kendi sahasında oynadığı derbi mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti.

DERBİDE GALİP GELEN TARAF BEŞİKTAŞ OLDU!

Sarı kırmızılıların ilk yarıda Alexandru Cicaldau ile bulduğu gole Kanadalı golcüsü Cyle Larin ile yanıt veren Beşiktaş devre arasında soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise daha etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, bir kez daha Cyle Larin ile topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi. Maçın son anlarında ise Mostafa Mohamed ile Galatasaray'ın yakaladığı penaltıda Ersin Destanoğlu gole izin vermeyince siyah beyazlılar geriye düştüğü derbide sahadan galibiyetle ayrıldı.

SERGEN YALÇIN'DAN DERBİ GALİBİYETİNİN ARDINDAN AÇIKLAMALAR


Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Galatasaray derbisinde aldıkları 2-1'lik galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

DERBİ GALİBİYETLERİ ÖNEMLİDİR


Kazanmak çok önemliydi. Derbi maçları önemlidir ve kazanmak zordur. Güzel bir oyun oldu. Dostça müsabaka oldu. Oyuncular dürüst davrandılar. İki camiaya yakışır maç oldu. Maç berabere de bitebilirdi. Son dönemde yaşadığımız iyi olmayan sonuçlar var. Bu doğal olarak üzerimizde baskı yarattı. Hem bizim hem de oyuncuların üzerinde aldığımız sonuçların etkisi var. Bu antrenmanda da oyunda da net bir şekilde belli oluyor.

YAŞADIĞIMIZ SAKATLIKLAR DÜZENİMİZİ BOZDU


Oynanan maçlardan sonra, özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlardan sonra yaşadığımız sakatlıklar takımın dağılmasına ve düzenin bozulmasına neden oldu.

SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Bu isteğimiz, arzumuz ve gücümüz devam ettiği sürece iyi sonuçlar gelecektir. Lig için erken, daha ilk çeyrekteyiz. Uzun bir sezon var. Sabırlı olmalıyız. Önemli olan toplamda alacağımız başarı. Sadece bir maçlık sonuçlar bizi mutlu etmemeli. Mayıs ayına kadar gidecek serüven var. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz, sonuna kadar bunu zorlayacağız. Geçen sezon bunu becerdik. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağımızdan taraftarımızın hiçbir şüphesi olmasın.

HENÜZ OTURMAMIŞ BAZI ŞEYLER VAR...


Hedefimiz mayıs, haziran aylarını en yukarıda görmek. Henüz oturmamış şeyler var, onların oturmasını bekliyoruz.

FATİH TERİM İLE KONUŞTUKLARI...


Fatih Hoca antrenörlüğümü yapmış biri. Kendisini çok severim, saygı duyarım. Rakip olabiliriz ama sevgimiz, saygımız hocamıza karşı eksilmez. Kendisi Türkiye'nin en deneyimli, en başarılı teknik direktörü. Onun yakaladığı başarıları belki hiçbir hoca yakalayamayacak. Biraz oyunla ilgili, biraz da Avrupa'daki durumla ilgili konuştuk. Aldığımız sonuçları konuştuk, oyunla ilgili bize bazı bilgiler verdi.

CYLE LARİN VE UMUT MERAŞ İLE İLGİLİ...


Larin'in özellikle geçen sezonki oyuna yakın bir performans sergilem esi beni memnun etti. Arkasında oynayan Umut'un da iyi oynaması mutluluk verici. Larin'in uzun zamandır dönüşünü bekliyorduk. Sakatlık yaşadı, milli takım süreci oldu. Yavaş yavaş aramıza dönüyor.

PJANİC VE ALEX TEİXEİRE'NIN PERFORMANSLARI


İkisi de sakatlık yaşadı. Kaliteli oyuncular. Belli seviyeye çıkmaları zaman alacak. Sabırlı olmalıyız. Onlar da oynaya oynaya ritimlerini bulacaklar.

SPORTİNG LİZBON MAÇINDA YENİLEN GOLLER


Söylediğim her şey doğru olacak diye bir şey yok. Bunlar benim fikrim, ben öyle düşünüyorum. Bu beni bağlıyor. Söylediklerimi eleştirebilirler. Yediğimiz gollere 'Şans golü.' dedim. Biz de Lizbon'a yan top attık. Hani onlar çalışıyordu, neden yediler? Necip'in aşırtmasıyla bugün gol attık. Futbol hatalar oyunudur." değerlendirmesinde bulundu.

AVRUPA'DA BÖYLE OLMUYOR...


Başarısızlık durumunda ilk gidecek kişi teknik direktör. Sadece başarıya endeksli iş yapıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle değil, sadece bizde öyle. Avrupa'ya bakın kaç hoca değişiyor, bizde kaç hoca değişiyor? Bu doğal olarak beni ve birçok arkadaşımı maalesef zor duruma sokuyor. İşin gerçeği bu.

FIRAT AYDINUS İYİ BİR MAÇ YÖNETTİ


Fırat hoca iyi maç yönetti. Ufak tefek hatalar olabilir. Can alıcı bir şey yoksa problem yok demektir. Penaltı kararı da doğruydu, pozisyon penaltıydı. Ama bize de aynısını verin, faulleri de verin. Maçı 5 dakika uzatıp 10 dakika oynatmayın. Amerikan futbolundan yediğimiz golde faulü verin. Amerikan futbolu oynamıyoruz, normal futbol oynuyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal