Maç Sona Erdi! Beşiktaş 2-1 Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında ligde liderlik yarışında yer alan Beşiktaş kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'u konuk ediyor.

21.09.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 02.10.2021-20:58) Maç Sona Erdi! Beşiktaş 2-1 Sivasspor

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş : Ersin, Rosier, Vida, Serdar, Rıdvan, Josef de Souza, Can, Kenan, Oğuzhan, Güven, Batshuayi.

Sivasspor : Muammer, Ahmet, Goutas, Caner, Uğur, Azubuike, Hakan Arslan, Felix, Pedro, Max Gradel, Kayode.

İKİ TAKIM ARASINDA

Sivasspor'u konuk ettiği son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Beşiktaş (1G), daha önceki dokuz karşılaşmada tek yenilgi almıştı (5G 3B).

Sivasspor, Süper Lig tarihinde hiçbir rakibini deplasmanda Beşiktaş'tan daha fazla mağlup etmedi (6).

Sivasspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçında da gol yemeyen Beşiktaş'ın, rakibi karşısında üst üste üç gole kapama yaptığı bir süreç bulunmuyor.

Süper Lig'deki son iki maçını gol yemeden kazanan Sivasspor, Aralık 2018'den bu yana bu şekilde üst üste üç galibiyet alamıyor.

Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının beşini kazanan Beşiktaş (1B 1M), aldığı galibiyetlerde attığı 17 gole karşılık sadece bir gol yedi. Siyah-beyazlılar, puan kaybettiği iki karşılaşmada ise kalesinde toplam beş gol gordü (1-2 vs Fatih Karagümrük & 3-3 vs Adana Demirspor).

Süper Lig tarihinde o sezona "son şampiyon" unvanıyla giren takımlara konuk olduğu 15 maçı da kazanamayan Sivasspor (2B 13M), bu karşılaşmaların hiçbirinde gole kapama yapamadı ve 13'ünde 2+ gol yedi (toplam 43 gol).

Beşiktaş'ın iç sahada attığı son dokuz Süper Lig golü sekiz farklı oyuncudan gelirken (Atiba, Larin, Teixeira, Batshuayi, Nkoudou, Montero, Josef ve Rıdvan); bu süreçte iki gol sevinci yaşayan tek isim Michy Batshuayi.

Geçen sezondan bu yana Süper Lig'de en fazla maçta hem gol atan hem de asist yapan oyuncu, Sivasspor forması giyen Max Gradel (4).

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup olduğu meslektaşı Rıza Çalımbay (4).

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın 10+ Süper Lig maçında karşılaştığı takımlar arasında en düşük galibiyet yüzdesine sahip olduğu rakibi Beşiktaş (yüzde 16; 5/31).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal