Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde Çok Büyük Bir Gelirden Oldu!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne ağır bir mağlubiyetle veda etti. Borussia Dortmund'a 5-0 yenilen siyah beyazlılar, devler ligini puansız tamamlarken çok büyük bir gelirden de olmuş oldu.

08.12.2021-16:44 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-16:44)

Siyah beyazlılar çok büyük umutlarla başladığı Şampiyonlar Ligi'ni puan ve prim yüzü göremeden bitirdi. Grup aşamasını puansız kapatan Beşiktaş, ciddi bir geliri ise geride bıraktı.

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ BÜYÜK KAYBI

UEFA sezon başında ödül yönetmeliğini açıklarken gruplarda elde edilecek her maç galibiyeti için takımlara 2.8 milyon euro prim verileceği aktarılmıştı. UEFA'nın beraberlik için belirleiği primin değeri ise 930 bin euro olarak açıklanmıştı. Siyah beyazlıların grubundaki son 6 karşılaşmadan da yenilgiyle ayrılarak toplam 16. 8 milyon euro'yu (260 milyon lira ) kasasına koyma şansı kaçtı.


BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİ

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15 milyon 640 bin Euro ayakbastı ücretiyle Şampiyonlar Ligi'ne başlarken, 10 milyon 233 bin euro da katsayı bonus elde etmiş oldu. Grup aşamasında sıfır çeken Beşiktaş, toplam 25 milyon 873 bin euro kasasına koydu. Sezon sonunda ise naklen yayın gelirlerinin de eklemesiyle Beşiktaş'ın yaklaşık 30 milyon euro gelir elde etmesi planlanıyor.

BEŞİKTAŞ'IN KÖTÜ PERFORMANSI TARİHE GEÇTİ

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki etkisiz performansı Türk futbolunun da tarihine geçmiş oldu. Kartal, 2001-2002 sezonunda puan alamayan Fenerbahçe'den sonra Devler Ligi'nde sıfır çeken ikinci Türk takımı oldu. Fenerbahçe; Barcelona, Leverkusen ve Lyon'un olduğu F Grubu'nda puan almayı başaramadı.
C Grubu'nda Ajax 18 puanla tamamlarken, Borussia Dortmun'u averajla geride bırakan Sporting ise ikinci oldu.

BEŞİKTAŞ'IN SON 15 AVRUPA KARŞILAŞMASI

Beşiktaş, Avrupa'da çıktığı son 15 karşılaşmada 14. kez sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Beşiktaş son galibiyetini 2019-20 sezonunda Avrupa Ligi gruplarında evinde oynamış olduğu Slovan Bratislava'yı 2-1 mağlup edeerek başarmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal