Bel fıtığı ağrısı nasıl geçer, bel fıtığına ne iyi gelir? Bel fıtığı ağrısını geçirecek 5 bitkisel yöntem

Birçok kişinin şikayetçi olduğu bel ağrısı zamanla bel fıtığına dönüşebiliyor. Peki yaşam kalitesini oldukça düşüren bel fıtığından doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün mü? İşte bel fıtığı ağrısını geçirecek 5 bitkisel yöntem...

29.03.2022-13:31 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-17:13) Bel fıtığı ağrısı nasıl geçer, bel fıtığına ne iyi gelir? Bel fıtığı ağrısını geçirecek 5 bitkisel yöntem

Bel fıtığı pek çok kişinin muzdarip olduğu bir hastalıktır. Şiddetli bel ağrıları ile kendini gösteren bu hastalığın evde uygulanabilecek doğal yöntemleri bulunmaktadır. İşte bel fıtığı ağrılarına iyi gelecek 5 bitkisel çözüm… 

Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir?

Defne yaprağı

Defne yaprağı şiddetli bel ağrıları yaşayanların rahatlıkla kullanabileceği bir bitkidir.

Gerekli olan malzemeler:

- 10 gram defne yaprağı

- Sıcak su

Bir kap içerisine defne yaprağını koyup sıcak suyu da ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ılık hale gelene kadar demlemeye bırakın. Ardından da bu karışımı günde 2 bardağı aşmayacak şekilde tüketin.

Papatya çayı

Sıkışan sinirleri genişleten papatya çayı, hem hızlı hem de etkili bir çözüm yoludur.

Gerekli olan malzemeler:

- Papatya

- Sıcak su

Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir?

Bir bardak sıcak su içerisine 4 ila 5 adet papatya atıp kaynatın ardından da günde 2 defa olacak şekilde tüketin.

Lahana yaprağı

Lahana yaprakları doğal bir ağrı kesici işlevi görmektedir.  Şiddetli bel sancılarına karşı mücadele eden lahana yaprakları ile ağrılarınızı rafa kaldırabilirsiniz.

Gerekli olan malzemeler:

- Yeterli miktarda lahana yaprağı

- Sıcak su

Bir tencere içerisine sıcak su koyup lahana yaprağını içine atıp kaynatın. Lahana yaprakları yumuşadıktan sonra suyunu süzüp bir tülbente sararak ağrılı olan bölgeye uygulayın. Bu uygulamayı yarım saat boyunca sürdürün.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı hem cilt hem de vücut için oldukça faydalıdır. İçeriğindeki yağlı asitler sayesinde iltihapları ortadan kaldıran Hindistan cevizi yağı, kas ağrılarını da hafifletmektedir.

Gerekli olan malzemeler:

- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Bel fıtığı ağrısına ne iyi gelir?

Hindistan cevizi yağını ısıtıp ısındıktan sonra ılımaya bırakın sonrasında yeterli ılıklığa ulaştığındaysa şikayetiniz olan bölgeye masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 10 dakika boyunca işlemi uygulayıp cildin yağı emmesini sağlayın.

Fesleğen

Fesleğen kürü ile şiddetli bel ağrılarınızı rafa kaldırabilirsiniz.

Gerekli olan malzemeler:

- 9 ila 10 adet fesleğen yaprağı

- Sıcak su

- Tuz

Bir su bardağına fesleğen yapraklarını koyup üzerine sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Sonrasında su ılıdığında karışımın içerisine bir tutam tuz ekleyip tüketin. Günde 1 veya tercihe göre 2 günde 1 uygulayacağınız bu yöntem ile ilaçsız kas gevşetici etkisi oluşturabilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal