23.05.2020-11:47 (Son Güncelleme:28.03.2024-20:04)


1

Ramazan Bayramı’nda coronavirüs salgını nedeniyle 81 il için sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da normale dönüş sürecinin bayramın ardından hız kazanacağını dile getirdi.



2

Peki, bayram sonrası hangi yasaklar kalkacak? İşte, ayrıntılar...



3

BAYRAMDAN SONRA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

BAYRAMDAN SONRA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Ramazan Bayramı bittikten sonra enfekte sayılarının azalmaya devam etmesi halinde sokağa çıkma kısıtlamasının haziran ayında bitmesi amaçlanıyor.



4

Ayrıca 65 yaş ve üzeri ile 20 yaşın altındaki vatandaşlar için uygulamada olan sokağa çıkma sınırlamasının da haziran ayının ortasında sona ermesi öngörülüyor.



5

KAFELER, RESTORANLAR, PASTANELER

KAFELER, RESTORANLAR, PASTANELER

Restoran, kafe ve pastanelerin haziran ayının ortasında açılması konuşulurken, ilk olarak saat kısıtlaması getirileceği ifade ediliyor.



6

İlk olarak mesai saatleri ile kısıtlı olmak üzere ve katı fiziki mesafe şartlarıyla bu işletmelerin tekrar açılması planlanıyor.



7

1 EYLÜL'DE SAAT SINIRLAMASI DA KALKABİLİR

1 EYLÜL'DE SAAT SINIRLAMASI DA KALKABİLİR

1 Eylül’de başlaması planlanan 3’üncü normale dönüş sürecinde de restoran ve kafelerdeki mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde saat sınırlamasının kalkması öngörülüyor.



8

Fakat bu sınırlamanın kalması için 30 gün yeni vaka tespit edilmemesi gerekiyor.



9

Konserler, kültür merkezleri, gösteri merkezleri ile birlikte ağustos ayına dek lunapark gibi alanlarında açılabilmesi de konuşulanlar arasında.



10

TARİHLER DEĞİŞEBİLİR

TARİHLER DEĞİŞEBİLİR

Koronavirüs Bilim kurulunun önerilerine göre normale dönüş sürecinde için belirlenen bu günlerin 15 gün öne veya ileriye çekilebileceği kaydediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR