Bayraktar Meydan Okumaya Devam Ediyor

Devlet yönetimin üst seviyede katılım gösterdiği Akıncı TİHA'nın Türk ordusuna teslim töreninde Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yeni hedeflerinin İnsansız Savaş Uçağı olduğunu duyurdu.

30.08.2021-09:19 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-15:08)

29 Ağustos'ta gerçekleşen Akıncı TİHA'nın teslim törenine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bir çok devlet yetkilisi ve ordu mensupları katıldı. Teslim törenin bir konuşma yapan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar yeni hedeflerini duyurdu.

TÜRKİYE ENGELLERİ AŞTI

Savunma sanaayinde son dönemlerde uygulanan ambargolardan dolayı ihtiyacı olan savunma sistemlerini temin edemeyen Türkiye bu konuda yerli ve milli imkanları seferber ederek bir çok savunma sanayi aracının gelişmesine olanak sağlamıştı. İhtiyaç duyduğu savunma araçlarından biri de İHA'lar olan Türkiye özellikle bu alanda son 10 yılda ciddi bir yol kat etmiş durumda. Özel sektör, devlet iş birliği ile geliştirilen İHA ve SİHA'lar geçtiğimiz yıllarda Türk güvenlik güçlerine hizmet etmeye başlamıştı. Bu savunma sistemlerine yüzde yüz yerli imkanlarla geliştirilen ilk Taaruzi İnsansız Hava Aracı olan Akıncı dün yapılan törenle katılmış oldu. 


TÜRK MÜHENDİSLERİNİN BAŞARISI

29 Ağustos’ta yapılan törenle Türkiye’nin ilk Taaruz İnsansız Hava Aracı olan Akıncı Türk ordusuna teslim edilmiş oldu. Selçuk Bayraktar törende yaptığı açıklamada projenin başarısını Türk mühendislerinin özverili çalışmalarına bağlayarak; “Bizim ekibimiz çok genç, 13 farklı mühendislik dalında bin 500 kişilik bir ekibimiz var. Yaş ortalaması 30 diyebilirim. Türk mühendisliğinin bir anlamda imkan verildiğinde, gayret ve azimle çalıştığında neler yapabileceğinin göstergesi” dedi.

YERLİ İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ

Bayraktar, yıllardır üzerinde çalıştıkları Akıncı’yı hangardan çıkartıp uğurlarken yaptığı konuşmada “Taaruz İnsansız Hava Aracı yapan 3 ülkeden biriyiz” dedikten sonra “Sırada İnsansız Savaş Uçağı var” diyerek yeni vizyonlarını da kamuoyuyla paylaştı.


BİRÇOK MUHİMAT TAŞIYABİLİYOR

Baykar’ın seri üretimine başladığı Akıncı, Roketsan’ın ürettiği bir çok yerli ve milli muhimmatı taşıma özelliğine sahip. Sınır içerisindeki operasyonlarda aktif olarak kullanılacak olan Akıncı’nın ordunun sırtından hem maliyet açısından hem de operasyonel olarak büyük bir yük alacağı biliniyor. Özellikle terörle mücadelede çok ciddi bir katkı sağlaması beklenen Akıncı artık Türk ordusunun envanterinde.

YERLİ SAVAŞ UÇAĞI NE ZAMAN YAPILACAK?

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, bu tür teknolojilerin gelişmesinin bir ekip işi olduğunu ve zaman aldığını bildirirken “Akıncı 4 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje, 10 yıllık bir hayal” dedi. Yerli ve milli İnsansız Savaş Uçağı ile alakalı ise bir takvim açıklamadı.

BAKAN AKAR'DAN DA KRİTİK MİLLİ MUHARİP UÇAK AÇIKLMASI

 Türkiye’nin savunma sanaayinde İHA ve SİHA’larla elde ettiği başarıları ve tecrübeleri daha büyük bir projede değerlendireceği biliniyor. 29 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyıla gerçekleşen törenin ardından Türk Ordusuna teslim edilen Atak Taaruzi İnsansız Hava Aracı’ndan sonra bir açıklama da Bakan Hulisi Akar’dan geldi. Törene katılan Akar, sırada Milli Muharip uçak olduğunu dile getirirken  "Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir" dedi.

ÜRETİCİ FİRMALARA TEŞEKKÜR

Bakan Akar, yaptığı konuşmada milli imkanları kullanarak, yerli ve milli sermaye ile üretim yapan yüksek teknoloji firmalarına da teşekkür etti. Firmaları tek tek sayan Akar, “Aselsan, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ gibi vakıf şirketlerimiz ve Baykar gibi özel sektör firmalarımız bizler için birer gurur kaynağı olmuştur" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal