04.02.2020-12:44 (Son Güncelleme:16.04.2024-19:48)


1

Gürcistan'ın başlıca turizm merkezi olan Batum Karadeniz kıyısında yer alıyor. Batum turu yaparken kendinizi yabancı gibi hissetmezsiniz çünkü Batum'da Türkiye'ye özgü kahvesinden yemeklerine ve kafe kültürüne kadar birçok şey var. Batum'da para birimi olarak Lari kullanılmaktadır. Akşamları gidilmesi tavsiye edilen Eski Şehir'de takılmanın yanı sıra, Batum'u dolaşmak ve anıt, bina ve Avrupa benzeri meydanlarını görmek istiyorsanız Batum gezilecek yerler listemize bakabilirsiniz. İşte Batum’da gezilecek yerler…



2

Alfabe Kulesi

Alfabe Kulesi

Batum'daki Alfabe Kulesi, Gürcü alfabesine sarılmış 130 metrelik uzun bir kule. Kulenin üstünde büyük bir top bulunuyor ve bu dönen yerde bir restoran bulunuyor.



3

Avrupa Meydanı

Avrupa Meydanı

Görkemli binaları ve mimarisi ile Batum'daki Avrupa Meydanı gerçek anlamda Orta Avrupa'dan bir sahneye benziyor. Aynı zamanda burası şehir merkezi ve Batum'daki yürüyüş turuna başlamak için burası uygun bir noktadır.



4

Piazza Venecia

Piazza Venecia

Turistler için özel olarak inşa edilmiş bir alanın başka bir örneği olan Piazza Venecia, Venedik'teki Piazza San Marco'ya benzetilmeye çalışılmıştır. Tabii ki bazı özel bir mimarisi var, pahalı restoranları ve bir de İrlanda Pub'ı var.



5

Dönme Dolaplı Gökdelen

Dönme Dolaplı Gökdelen

Şimdiye kadar göreceğiniz en farklı binalardan birisi olan bu bina temel olarak, en üsttünde dev bir dönme dolap bağlı çok uzun bir binadır ve Hotel Meridien'e aittir ancak yıllardır yapım aşamasındadır.



6

Ferris Tekeri

Ferris Tekeri

Batum gezisi sırasında eğlenceli anlar yaşamak istiyorsanız 55 metrelik dönme dolaba çıkıp Batum'u yukarıdan izleyebilirsiniz.



7

Ali & Nino Heykeli

Ali & Nino Heykeli

Batum'daki Ali Nino Heykeli, şehrin en ünlü yapıtlarından biridir. Bu metal, hareketli heykel oldukça garip ve yüzlerce turistin dikkatini çekiyor. Temel olarak, Romeo ve Juliet'in yerel versiyonu olan Kurban Said'in romanı, bir Hıristiyan Gürcü kızın ve bir Müslüman Azeri çocuğunun aşk hikayesini anlatıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR