06.04.2022-17:10 (Son Güncelleme:06.04.2022-17:38)


1

ATEŞE SU DÖKÜLMEZ

ATEŞE SU DÖKÜLMEZ

İnanışa göre ateşe su dökerek söndürmek kötü ruhları harekete geçirir. Bunu yapan kişi de çarpılır ve ömrü boyunca hasta olarak kalır.



2

AY VE GÜNEŞ TUTULMASINDA TENEKE ÇALMAK

AY VE GÜNEŞ TUTULMASINDA TENEKE ÇALMAK

Güneş tutulmasına saatler kalmışken bu inanışı ele almamak olmaz. Eski zamanlarda insanlar, Ay ve Güneş tutulması yaşandığı esnada kötü enerjinin oluştuğunu ve bunun da doğal afetlere neden olduğunu düşünmüşlerdir. Kötü enerjinin oluşmaması için tutulma zamanlarında teneke veya davul çalma hareketi ile kendilerince önlem almışlardır. Günümüzde de bizler, gelişen teknolojiden yararlanarak tutulmalarda gözlem yapmayı daha çok tercih ediyoruz.



3

KESİCİ ALETLERE TÜKÜRMEK

KESİCİ ALETLERE TÜKÜRMEK

Makas, bıçak gibi çeşitli kesici aletler bir başkasına direkt verildiği takdirde kişiler arasında kavga çıkacağına inanılır. Bu nedenle de bu bahsi geçen aletlere tükürülerek diğer kişiye verilir.



4

İNCİR AĞACININ ALTINDA UYUNMAZ

İNCİR AĞACININ ALTINDA UYUNMAZ

İncir ağacı hurafelere en çok maruz kalan ağaç türüdür. İncir ağacı altında uyuyan kişilere şeytanın musallat olacağı, ağaçtan düşen kişilerin de hemen öleceği inanışı oldukça yaygındır.



5

KÖPEK ULUMASI UĞURSUZLUK GETİRİR

KÖPEK ULUMASI UĞURSUZLUK GETİRİR

Bazı yörelerde uluyan köpek uğursuzluk işareti olarak görülür. Ezan saatinde uluyan köpeğin yakınlarında birinin cenazesinin çıkacağı dair genel bir inanış bulunur.



6

KAFAYA KUŞ PİSLEMESİ

KAFAYA KUŞ PİSLEMESİ

Normal bir zaman içerisinde herhangi bir hayvanın pisliği kıyafetimize bulaştığında rahatsız oluruz. Fakat kuş pislediği takdirde bunu şans olarak görüp seviniriz. Bu durum yılbaşı öncesi yaşandığında ise kişi ikramiye bileti alır ve kaderlerinin değişeceğine dair genel bir yargı bulunur.



7

MEZARLIK ZİYARETİNDEN ÇİÇEK KOPARMAK

MEZARLIK ZİYARETİNDEN ÇİÇEK KOPARMAK

Mezar ziyareti yapılırken mezarlık içerisinde bulunan çiçekleri koparıp eve getirmek ve bununla birlikte de ağaçları kesmenin uğursuzluk getireceğine yönelik duyguya inanılıyor. Öyle ki bunu yapan kişinin evinden tez zaman içerisinde cenaze çıkacağı iddia ediliyor.



8

NAZAR BONCUĞU

NAZAR BONCUĞU

Nazar boncuğu, insanı kem gözlerden koruduğuna inanılan boncuk. Tarih süresince, çoğu kültürde ve dinsel inanç içerisinde, göz figürü kötülükleri uzaklaştıran güçlü bir tılsım olarak kabul edilmiştir. Tarihteki Türk toplulukları içerisinde Nazar boncuğuna munçuk, moncuk, monşak, monçak, monçok, muyınçak gibi çeşitli isimler verilmiştir ve bu tabirlerin de bazıları günümüzde de bazı ulusların dillerinde kullanılmaya devam etmektedir.



9

SİFTAH PARASI ATMAK

SİFTAH PARASI ATMAK

Esnaflar arasında oldukça yaygın olan bir batıl inançtır. Esnaflar dükkanı açtıktan sonra ilk gelen kişinin yapmış olduğu alışveriş sonrasında paranın bir kısmı niyet edilerek yere atılır. Bu hareket yapıldığı takdirde günün bereketli olacağına yönelik düşünceye inanılır.



10

YOLCULUĞA ÇIKAN KİŞİNİN ARKASINDAN SU DÖKMEK

YOLCULUĞA ÇIKAN KİŞİNİN ARKASINDAN SU DÖKMEK

Yola çıkan kişiyi yolcu eden kişi veya kişiler yolculuğa çıkan kişinin arkasından temiz su dökerek yolunun temiz ve hızlı olması maksadı ile iyi temenniler bulunurlar.



11

SUYA PARA ATMAK

SUYA PARA ATMAK

Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da çokça yapılan bir hareket olarak gündelik hayat içerisinde görülür. İyi dilekler dileyerek suya atılan metalik paraların kişinin şansını olumlu yönde etkileyeceğine inanılır. Roma'da Aşk Çeşmesi, İstanbul'da Yerebatan Sarnıcı bu durumun çokça yaşandığı yerler arasında sayılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR