Başkan Erdoğan'dan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu’nda asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan merakla beklenen asgari ücret hakkında önemli ilk defa konuştu.

06.12.2022-15:01 - (Son Güncelleme: 06.12.2022-16:04) Başkan Erdoğan'dan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu’nda asgari ücret açıklaması

ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu’na katılan Başkan Erdoğan, milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması 

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Son dönemlerde sosyal medyada gezinen işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıklara değinen Başkan Erdoğan, “İşçi işveren arasındaki ilişkiler sağlıklı olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır. Kuruluş amaçlarının dışına çıkarak ideolojik çatışmaların bayraktarlığını yapanlar sıkıntılara neden olmuştur. TİSK temsil ettiği işverenlerin istihdama katkılarıyla kritik bir konuma sahiptir. TİSK'in yükselen itibarından biz de gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de beraberce ülkemize değerler kazandırmayı sürdüreceğiz.

İşverenlerimizden daha çok yatırım, üretim, istihdam, ihracat bekliyorum. Cari fazlayla büyümemizi daha da fazlasıyla artırmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin ekonominin tüm alanlarındaki ölçeği küresel olarak büyümüştür. Burada dikkat çekmek istediğim husus, Türkiye'nin son 10 yılda maruz kaldığı saldırılara rağmen, bölgesel ve küresel liderlik seviyesine ulaşmasıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca tecrübe ettiğimiz bu senaryo ilk defa işe yaramamıştır. Bu süreçte elbette bedeller ödedik. Milli Gelirde en az 2 kat yukarıda olabilirdik. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkartacağız. İş dünyamız da vatandaşlarımız da müsterih olsunlar. 20 yıl önce Doğu'nun Güneydoğu'nun halini düşünün. Yatırımlar burada var mıydı? Ama şimdi Doğu'da Güney Doğu'da yatırımlarımız devam ediyor. İhracat arttı. Büyüme başladı. Şimdi Türkiye dünyada büyüyen ülkeler arasında ilk 3'te ilk 5'te yerini alıyor. Artık kaderimizi milletimizin kendisi belirliyor. Bugün geniş bir alanda sözde değil fiilen etki sahibi bir konuma geldik. Çevremizde siyasi krizler kol gezerken, biz güven içinde geleceğimize bakabiliyoruz. Dün açıklanan Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin olduğunu gösteriyor. Bu iyileşme hızlanacak ve Şubat ayından itibaren kontrolü kolay bir yere gelecektir. Şu an ellerinde 4 tane silah var. Birisi ekonomi, birisi diplomasi, diğeri mülteci. Bunlarla bu iktidarı, daha doğrusu Erdoğan'ı nasıl indiririz diye bakıyorlar.” İfadelerini kullandı. 


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal