Başkan Erdoğan'dan İşçilere Müjde! Maaşlara Ek Zam Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında işçi maaşlarına ek zam konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

27.01.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-09:39)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan işçi zamlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan işçilere ek zam yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplu sözleşme zammı üzerine yüzde 2,5 ilave ediyoruz. İşçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca faizden medet umulmasının doğru olmadığını vurgulayarak, "Vatandaşlarıma sesleniyorum; diyorum ki kamu bankalarına gidin" çağrısında bulundu.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ÜZERİNE YÜZDE 2,5 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi emeklilerimizin maaş oranı enflasyonun çok üzerine çıkarak yüzde 60'ı buldu. Toplu sözleşme zammı üzerine yüzde 2,5 ilave ediyoruz. İşçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme yapılacaktır." ifadelerine yer verdi. 


ERDOĞAN'DAN KAMU BANKALARI ÇAĞRISI 

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz kararı için "Üretim odaklı ihracat ve istihdamı artırmak hep önceliğimiz oldu. Nihai amacımız olan dengeli ve sürdürebilir büyümeye kesinlikle ulaşacağız" derken, Merkez Bankası'nın faiz oranlarıyla, tüketici kredilerinin faizleri arasındaki fark konusunda "Bu makas özellikle de özel bankaların bu konuda hala sömürü çarkını devam ettirme gayretinin olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarıma sesleniyorum; diyorum ki kamu bankalarına gidin. Böyle bir sömürü çarkı içerisine girmeyin. Kamu bankaları bu konuda hassas. Vatandaşını kesinlikle yüksek faizle sömürme gibi bir gayretin içerisine giremez. Bundan rahatsız olacak özel sektör bankaları biliyorum ama bunu söylemeye mecburum. Bu ülkede tüketim ekonomisine destek vereceksek, sömürü yoluyla değil vatandaş temin ettiği kredisini gelsin sizinle kullansın. Uygun yeri veren kamu bankasına gidecek. Konut, araç kredisini buradan temin edecek. Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz." açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal