Zonklayıcı baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını geçiren doğal yöntemler

Baş ağrısı bireyin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen sağlık sorunlarından biridir. Peki, kronik baş ağrısına ne iyi gelir? Kahve baş ağrısını geçirir mi? İşte tüm detaylar...

21.03.2022-16:18 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-17:03)

Kronik ve dönemsel baş ağrısı, günlük hayatta en sık rastlanan sağlık sorunları arasında yer bulmaktadır. Bu sağlık sorunuyla karşı karşıya kalan kişiler sıklıkla baş ağrısına ne iyi gelir, şiddetli baş ağrısına evde çözüm yöntemleri nelerdir, baş ağrısını ne geçirir, iyi gelen şeyler nelerdir şeklinde sorular sormaktadır. 

Zonklama halinde kendisini gösteren baş ağrısı günlük yaşantıları kâbusa döndürürken, kişiyi yaşama küstürmektedir. Öte yandan, ev ortamında uygulanabilecek doğal yöntemlerle, yediğiniz birtakım gıdalarla baş ağrısını hafifletmek mümkündür.

Baş ağrısına ne iyi gelir?

- Baş ağrısına iyi gelen yöntemlerin başında bol su tüketimi gelir. Kişilerin günlük su tüketimi 2 litrenin altında ise dehidrasyona bağlı olarak baş ağrısı gözlenir. Bu durumda, vücudun günlük su ihtiyacının karşılanması büyük önem arz eder. 

- Elma sirkesi, evde baş ağrısını geçirecek yöntemler arasındadır. 2 çorba kaşığı elma sirkesini bir bardak sıcak suya ilave ederek karıştırın ve için. Elma sirkesinin baş ağrısını yavaş yavaş geçirdiğini gözleyeceksiniz.

Baş ağrısına ne iyi gelir?

- Evde elma sirkesinin olmadığı durumlarda bir parça limon da baş ağrısını geçirmek için kullanılabilir. Bunun için yarım limonun bir bardak ılık suya ilave edilip karıştırılması ve içilmesi yeterlidir.

- Buz torbası yöntemi, baş ağrısını geçirmek için başvurulan yöntemlerin başında gelmektedir. Alnın ve şakak bölgesine bir buz torbası yardımıyla hafif baskı uygulanması baş ağrısını hafifletecektir. 

- Yoğun kahve tüketimi çoğu zaman baş ağrılarını tetiklese de ayarında kullanımı baş ağrısını geçirmektedir. Kafein, kan damarlarını daraltır ve enflamasyona uğramış damarların sinir uçlarına uyguladığı baskıyı azaltarak baş ağrısını dindirir. 

- Zencefilli limon çayı da baş ağrısını engelleyen içeceklerden biridir.

- Baş ağrısını dindirmek için aromaterapi yöntemleri oldukça etkili bir metottur. Nane, okaliptüs ve lavanta yağı ile baş bölgesine hafif masaj yapılarak baş ağrısı hafifletilmektedir.

Akupunktur noktalarına masaj ağrıyı dindiriyor!

Akupunktur noktaları, baş ağrısını geçirmek için Çinlilerin yoğun olarak kullandığı bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemin amacı, vücudun belirli bölgelerine baskı uygulayarak endorfin salınımını arttırmaktır. Endorfin, baş ağrısını hafifleten doğal ağrı kesicidir. Bu yöntemi uygulamak için basınç noktalarını bularak 10 saniye baskı uygulanmalıdır. 

Egzersizler, hayatımızın birçok noktasında etkili olduğu gibi aynı zamanda baş ağrısına iyi gelen aktivitelerin başında gelmektedir. Günlük en az 15 dakika boyun egzersizi yapmak ve egzersizi vücudun bütününe yaymak baş ağrısını geçirmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal