30.01.2020-14:54 (Son Güncelleme:19.04.2024-07:29)


1

Hem sıcak şekilde hem de zeytinyağlı olarak tüketilen, salataların vazgeçilmezi barbunya fasulye, Türkiye'de olduğu gibi pek çok ülkede de sevilerek tüketiliyor. Vitamin ve mineral deposu olan barbunyanın faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte barbunyanın daha önce hiç duymadığınız faydaları…



2

Barbunya fasulye karbonhidrat, lif ve protein açısından inanılmaz bir vitamin ve mineral deposudur. Vücudun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan tiamini (B1 vitamini) içeriğinde yüksek oranda barındırır.



3

Barbunya fasulye, polifenoller ve flavonoidler dahil olmak üzere birçok antioksidan içerir. Antioksidanlar, vücutta bulunan hücreleri, hastalıklara neden olan serbest radikallerin verdiği hasara karşı korur. Bu nedenle barbunya fasulyesinin kansere karşı etkin bir rolü olduğunu söylemek mümkün.



4

Barbunya fasulye LDL (kötü) kolesterolün yanı sıra tansiyonu düşürmeye de yardımcı olur. Bu da kalp sağlığı için son derece önemlidir.



5

Uzun süre tokluk hissi veren ve iştahı kesmeye yardımcı olduğu için daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Bel bölgesindeki yağları eritmede de barbunyanın etkisi oldukça fazladır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR