21.06.2018-15:02 (Son Güncelleme:29.03.2024-04:56)


1

Şu ana dek saydıklarımız banyonun işlevsel özellikleridir. Kullanışlı olmasının yanı sıra banyo dekorasyonu evimizin görünümü doğrudan etkiler. Modern görünümlü banyo, basit ve temiz bir his yaratır.



2

Bir banyoyu modern tarzda tasarlamak için geometrik şekil ve desenler, temiz çizgiler, minimalist renkler gibi çeşitli unsurlar bir arada veya tek başına kullanılabilir.



3

Aydınlık, renkli, sofistike ve heybetli olabilen modern banyolar bu nitelikleriyle alan sınırının çok ötesindedir. Modern tarzda dekore edilmiş bir banyo rahatlatıcı ve çağdaş bir etki sağlar.



4

Sade, basit ve net çizgiler modern tasarım için temel bir kuraldır. Banyo ünitesi dışında kalan açık alanı eşyaların dağınıklığından uzak tutmaya özen gösterin. Temizlik malzemeleri ile kişisel eşyaları gizlemek için dahili raf veya dolap kullanın.



5

Banyonuzda bulunması gereken her türlü malzeme için mutlaka bir depolama çözümü bulun. Rahat ve temiz bir banyo için bu tür eşyalar açıkta bırakılmamalıdır. Ancak depolama için kullanacağınız raflık veya dolaplar banyodaki hareket alanını kısıtlamamalıdır. Dolayısıyla gereksiz malzemeleri banyonuzdan çıkarmalısınız.



6

Banyonuzu sade ve derli toplu tutmakla birlikte modern stilden ödün vermemek için geometrik şekiller kullanabilirsiniz.



7

Duvarlar da banyo dekorasyonunda önemli bir yer kaplar. Bu nedenle arka plana desen veya renk katarak dinamizm kazandırabilirsiniz.



8

Modern stil, doğru malzemeleri seçmekle alakalıdır. Bu nedenle karar verdiğiniz fayans modeli, çağdaş ve yeni malzemelerden yapılmalıdır. Sadece seramik veya porselen karolarla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz.



9

Modern bir tasarım için parlak ve göz alıcı metal ya da cam gibi görünen fayansları dahil etmeyi deneyin. Banyonuza modern bir tarz katmak amacıyla duvar ve zemin için seçebileceğiniz kaplama malzemelerinden bazıları şunlardır:



10

Metalik fayans : Metalik fayans dekoratif açıdan duvarlara vurgu yaparak göz alıcı özellikleriyle banyonuzu aydınlatır. Fırçalanmış paslanmaz çelik görünüm, duvarlara temiz ve modern bir etki sağlar.



11

Cam fayans: Çağdaş bir banyo tasarımı için cam fayans kullanarak çarpıcı bir duvar kaplaması elde edebilirsiniz. Cam fayanslar genellikle mozaik biçiminde kullanılırlar.



12

Porselen seramik: Porselen karolar, yıllarca modern ve yeni görünecek şekilde tasarlanmış olup klasik desenlileri de mevcuttur. Banyo duvarı haricinde duşakabinin içi veya zeminde porseleni rahatlıkla kullanabilirsiniz.



13

Banyonuzda standart veya klasik bir küvet seçmenin dışında daha çağdaş bir stil katmak için bağımsız küvetleri tercih edebilirsiniz. Bağımsız küvet, başlı başına modern bir tarz yaratmaya yeterlidir. Ancak dekorasyonda dengeyi sağlamak önemlidir. Bu nedenle küveti stratejik olarak dekorasyonda odak noktası olacak bir konuma yerleştirebilirsiniz.



14

Geleneksel küvetler çoğunlukla oval şekildedir. Modern bir küvet için ise sabit bir şekle bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Dikdörtgen veya yuvarlak bir model kullanabilirsiniz.



15

Doğru renk düzenini seçerek banyonuza modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Örneğin tamamen beyazlara bürünmüş bir banyo, modern bir stili aktarmanın kolay bir yoludur. Tek bir renk kullanmak odanın çizgilerini öne çıkarır ve tasarıma önem verir.



16

Eğer tek renk kullanmak fazla basit durursa yüksek kontrastlı bir görünüm deneyin ve birbirlerine karşı oynayan iki tamamlayıcı renk kullanın.



17

Hafif renk değişimleri bile banyonun daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Modern tarzı en iyi yansıtan şekil ise basit geometrik desenlerdir. Süslü ve çok detaylı tasarımlar, eski moda ve göz yoran bir kalabalık yaratır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR