27.04.2022-17:40 (Son Güncelleme:27.04.2022-17:48)


1

Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte sıcak çikolatalarımızı alıp, pencere kenarından yağmuru; belki yağar diye karı beklemeye başlayabiliriz. Ancak keşke kış ayları hep böyle keyifli geçse… Ay sonu geldiğinde elimize aldığımız doğal gaz faturaları keyfimizi kaçırmasa… Evet, kaçırmasa ve kaçırmayacak! Nasıl mı? Eğlenmek, stres atmak için elimize aldığımız aslında önemini tam idrak edemediğimiz balonlu naylonlar sayesinde! Aklınız karıştıysa haberimizi okumaya devam edin…



2

Evinizde bulunan camların kalitesi hem yapı hem de kalınlık itibariyle sıcacık olması gereken yuvanızı soğutmaya ve doğal gaz faturalarınızın kabarık gelmesine neden oluyor. Özellikle Sibirya ve Rusya’da kış aylarında kullanılan basit ancak bir o kadar etkili yöntem sayesinde yuvanızın sıcaklığını daha da artıracaksınız. Hem bu sayede doğal gazdan tasarruf etmiş olacaksınız. Bu uygulama için öncelikle balonlu naylon bulmanız gerekecek...



3

Ancak her şeyden önce kombinin iyi durumda olması gerekir. Aynı şekilde tesisatın da doğru şekilde yapılmış olması önemlidir. Boşa enerji harcamamak için bu konulara özen gösterilmelidir.



4

Peteklerin eşit şekilde ısındığından emin olmak gerekir. Bazı odalar ısınırken, bazı odalar ısınmıyorsa bu peteklerde bir sorun olduğuna işarettir. Tesisat boruları çok dirsekliyse bu da enerji kaybı yaşanmasına neden olur. Tesisatta mümkün olduğunca düz borular kullanılmalıdır.



5

Kombi seçimi ve petek sayısında evin ölçülerine uygun bir seçim yapılmalıdır. Eğer konutunuz merkezi sistemle ısıtılıyorsa öncelikle sitenin ya da apartmanın ilk olarak ısı yalıtımının yaptırılması ve hemen arkasından ısı pay ölçer sisteminden geçmesi faydalı olacaktır.



6

Sıra geldi baloncuklu naylon yöntemimize… Alüminyum folyo ile de aynı uygulamayı yapabilirsiniz ancak bu evinizin karanlık olmasına neden olabilir. Öncelikle balonlu naylonu camınızın boyunda kesin ve cama gelecek kısım ıslatın. Ardından camı ıslatın. Balonlu naylonu cama yapıştırın. Bu yöntemi uyguladıktan sonra ortamın havasının değiştiğini göreceksiniz.



7

Balonlu naylon doğal gaz faturalarınızın düşmesini sağlayacak etkili yöntemlerden biridir. Bir başka etkili yöntem ise; yalıtım levhaları. Radyatörden çıkan ısı, arkasında bulunan duvarı ısıtır, ısı kaybını önlemek için radyatörün arkasına yalıtım levhaları yerleştirebilirsiniz. Yalıtım olmayan evde gerçekleşen ısı kaybının yaklaşık yüzde 20’si tek camlı pencerelerden kaynaklanır, çift cam ısı kaybını önemli ölçüde azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR