Balın Mucizevi Faydası: Hücreleri Yeniliyor!

Yaşamımız için son derece öneme sahip olan bal, içerdiği vitaminler ile hem besleyici hem de enerji kaynağı! Mineral, amino asit ve enzimler içeren bal yanıklara da iyi geliyor. ​Balın faydaları nelerdir? Balın cilde yararları nelerdir?

11.01.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-17:00)

İçerisinde bakterilere yer olmayan bal, tam bir antioksidan kaynağı. İçerdiği mineral, amino asit ve enzimler ile birçok derde şifa balın faydaları nelerdir? Balın cilde yararları nelerdir? 

BALIN YARARLARI NELERDİR?

Bal tükettiğinizde gözle görülür şekilde enerjinizin arttığını fark etmişsinizdir. Kaslardaki yorgunluğu belirgin şekilde azaltan bal, tatlı bir besin kaynağıdır. Balın faydaları nelerdir? Balın cilde yararları nelerdir? 

Bal, içerdiği fruktoz ve glikoz birleşimi sebebiyle kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Yapılan birçok araştırma farklı nedenlerden kaynaklanan öksürüğe balın çok iyi geldiğini ortaya koymuştur. 

Doğal bal; antiseptiktir, antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikler yaraların temizlenmesine ve kesiklerin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Vücutta oluşan küçük ölçekli yanıkların hızla iyileşmesine yardımcı olabilir. 

Yatmadan önce bir yemek kaşığı tüketilen bal uyku sorunlarına çözüm olabilir. Bilhassa sıcak suyu içerisine eklenerek yapılan bal şerbeti kabızlığı kısa süreden ortadan kaldırır. Balın faydaları nelerdir? Balın cilde yararları nelerdir? 

BALIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

İçerisinde yüksek miktarda B vitamini barındıran bal, cilt sağlığı üzerinden son derece faydalı. Başlıca vitaminler:

B1 Vitamini: Cildin parlak, canlı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor.

B2 Vitamini: Ciltteki serbest radikallerin ardında bıraktığı hasarları onarmada destekleyici oluyor ve cildi, oksidasyona sebep olan moleküllere karşı koruyor.

B3 vitamini: Ciltte oluşabilecek iltihapları engelliyor. Bu sayede ciltteki sivilce gibi iltihaplı problemlerin iyileşmesine katkıda bulunuyor.Öte yandan cildi yoğun bir biçimde nemlendiriyor ve uzun süre nemli kalmasını destekliyor.

B6 Vitamini: B6 vitamini, ciltte hücre yenilenmesine destek oluyor, ciltte kırışıklık meydana gelmesini önlüyor. Dışardan zararlı faktörlere karşı da cildi muhafaza ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal