Baldır ağrısı nasıl geçer, nasıl tedavi edilir? Baldır ağrısını evde geçirecek doğal yöntemler

Uzmanlar, genel olarak sinir ve damar hastalıklarının bulguları arasında baldır ağrılarının olduğunu dile getirmektedirler. Baldır ağrısını evde uygulayacağınız kolay yöntemlerle geçirebilirsiniz. İşte o doğal yöntemler…

26.03.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-15:35)

Baldır ağrısına uygulanan tedavi, baldır ağrısının ciddiyetine göre değişmektedir. Uzmanlar genel olarak baldır ağrısı için kas gevşetici krem veya iğne tedavisini uygulamaktadır. Evde bazı doğal metotlar uygulayarak baldır ağrısı hafifletilebilirsiniz. Fakat ağrının şiddetlenmesi durumunda bir uzmana başvurulması gerekir. 

Uzmanlar, genel olarak sinir ve damar hastalıklarının bulguları arasında baldır ağrılarının olduğunu dile getirmektedirler. Bunun dışında meydana gelen bir travma sonrası ya da kas gerilmesinin ardından gözle görülmeyen fakat içeriden yaşanan bir hasarın varlığı söz konusudur. 

Yürümeyi dahi zor hale getirecek olan baldır ağrıları sonrasında genel olarak damarlar şişmeye başlar. Bu gibi vaziyetler sırasında bireyin bir uzmana görünmesi önerilmektedir.

Ortalama olarak 40 yaş ve üstü kişilerde görülmesine karşın o son zamanlarda yaygınlaşan spor yapımı ile düzensiz ve dengesiz bir hareket ile baldır ağrıları meydana gelmektedir. Baldır ağrısı kimi zaman kalp ya da sinir rahatsızlıkların yaşanmasının işaretidir.

Baldır ağrısı için hangi doktora gidilir?

Baldır ağrısı nasıl geçer?

Kişi uyandığı zaman bacaklarını hareket ettirmekte zorlanıyor ise ve baldır kısmında yoğun bir ağrı ortaya çıkıyorsa en kısa zamanda bir doktora görünmek gerekir. Bunun için Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden randevu alınmaktadır.

Eğer baldır ağrısının sebebi; damarda oluşan bir hasardan dolayı ortaya çıkmış ise kişinin hekimi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne yönlendirebilir. Hafif şiddette hissedilen baldır ağrıları adına ağrı kesiciler ve kremler önerilmektedir. Daha ileri seviyede yaşanan baldır ağrıları adına ağrı kesici iğneleri tedavisi uygulanmaktadır.

Baldır ağrısına doğal çözümler

Baldır ağrısı nasıl geçer?

Soğuk kompress: Bez yardımı ile baldırlara buzla kompress yapmak baldır ağrılarını hafifletecektir.

Hindistan cevizi ve zeytinyağı: Hindistan cevizinde bulunan antimikrobiyal etki, zeytinyağı ile bir araya geldiğinde rahatlatıcı bir özelliği barındırır. Bu karışım ile baldır ağrısını dindirmek mümkündür.

Zeytinyağı: Yürüme kalitesini düşüren bu ağrıdan kurtulabilmek için her gece uyumadan önce zeytinyağını baldır kısmına sürmek faydalıdır. Baldırda kalan zeytinyağı, kan dolaşımını düzenleyerek cildi yumuşatıp ağrıyı dindirir. Zeytinyağı gece uyumadan önce uygulandığı zaman sabah ağrısız bir güne uyanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal