31.03.2020-18:00 (Son Güncelleme:29.03.2024-10:40)


1

Doğanın insanlara sunduğu birçok faydalı besin vardır. Özellikle soğuyan havaların etkisiyle artan gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele etmeyi sağlayan bu besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte bağışıklığı artıran, mikroplara ve virüslere karşı vücudu koruyan mucizevi besinler...



2

Omega-3 Yağ Asitleri

Omega-3 Yağ Asitleri

Omega-3 yağ asitleri oldukça değerli yağlardır. Bağışıklık sistemi, beyin ve sinir sistemi, psikoloji, kalp-damar sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken bir besin öğesidir. Balık mevsiminin başlamasıyla beraber mutlaka haftada 2 gün balık tüketilmesi önerilmektedir.



3

Çinko ve Selenyum

Çinko ve Selenyum

Çinko ve selenyum bağışıklık sistemi için önemli mineraller arasında yer alır. Bu minerallerin antioksidan etkisi oldukça yüksektir ve vücudun toksinlere karşı korunmasını sağlar. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur. Çinko ise kabak çekirdeği, çiğ fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, hindi eti, kuzu eti, kuşkonmaz ve mantarda bulunur.



4

Beta-karoten

Beta-karoten

Beta-karoten sarı ve turuncu bitkilerde bulunan oldukça kuvvetli antioksidanlar arasında yer alır. Balkabağı, havuç, ananas, hurma ve kayısı en çok beta-karoten içeren sebze ve meyvelerdir.



5

Kuersetin

Kuersetin

Kuarsetin, turunçgiller, elma, kırmızı üzüm, soğan, çilek, dut, böğürtlen gibi meyveler ve de kırmızı soğan gibi gıdaların kabuklarında bulunan bir pigmenttir. Kansere, kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir ve güçlü antioksidanlar arasında yer alır.



6

C Vitamini

C Vitamini

En iyi antioksidanlardan biri olan C vitamini, tüketilen besinlerden alınırsa vücuttaki savaşçı hücreler güçlenmeye başlar. Her gün domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, limon, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini açısından zengin olan besinlerin tüketilmesi oldukça önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR