Bakan Nebati'den Temmuz zammı mesajı: Aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak

Kamu çalışanları ve emeklilere zam konusu Meclis'e taşındı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati konuya ilişkin sorulara yanıt verdi.

22.06.2022-11:43 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-11:43) Bakan Nebati'den Temmuz zammı mesajı: Aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak

Bakan Nebati, kamu çalışanları, memur emeklilerine temmuz ayından itibaren hayata geçecek olan  yüzde 7 oranında artış yapılacağını dile getrerek, "Ocak ayı enflasyon farkı dâhil yüzde 30.95 oranında artış yapılmış olup temmuz ayından geçerli olmak üzere de yüzde 7 oranında artış yapılacak.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti,  'Altı aylık dönemde enflasyonun yüzde 7.5'i aşması durumunda temmuzdan geçerli olmak üzere aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati, SSK, Bağ-Kur emeklilerine ocak-temmuz döneminde geçerli olmak üzere yüzde 25.47 artış yapıldığını, en düşük emekli aylığının 2500 liraya çıkarıldığını anımsattı.

Vergi istisnası ücretleri artırdı

Bakan Nebati şu şekilde açıklama yaptı;

Gelir ve damga vergisi kesintisinin kaldırıldığını belirterek, 'Ocak ayı itibariyle asgari geçim indirimi uygulamasına son verildi. Asgari ücretin aylık gelir vergisi matrahı ile damga vergisi matrahı tutarı kadar kısmı ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde istisna tutularak asgari ücretten gelir ve damga vergisi kesintisi kaldırıldı ve bu uygulama tüm ücret geliri elde edenlere yayınlaştırıldı.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, ' Böylece kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde söz konusu zamların haricinde vergi istisnasına bağlı olarak da ayrıca artış meydana geldi.' açıklamasında bulundu.

Refah dengeli yayılacak

Bakan Nebati, refahın tüm ülkeye dengeli yayılması için çalıştıklarını vurgulayarak, bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Birçok altyapı programlarının desteklenmesinden bahsederek, 'Ülkemizin kalkınması ve bölgesel gelişmişlik farklarının en aza indirilmesi amacıyla, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi, Su ve Kanalizasyon Altyapı Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Kurumlar Vergisi İndirimi, SGK Primi, İşveren Hissesi Desteği, Arazi Tahsisi, Faiz Oranı Desteği, SGK Prim Desteği,KGF desteği. Gelir Vergisi Stopajı Desteği vb. bölgesel projeler yürütülmekte ve teşvikler sağlanıyor' açıklamasında bulundu.

Zamlar netleşiyor

5 Aylık Enflasyon: Yüzde 35.64

MB Haziran Tahmini: Yüzde 2.97

6 Aylık Tahmini Enflasyon: Yüzde 39.67

SSK ve BAĞKUR emeklisi

5 aylık enflasyon artışı: Yüzde 35.64

6 aylık tahmini artış: Yüzde 39.67

Memur ve memur emeklisi

5 aylık toplu sözleşme ve enflasyon artışı: Yüzde 35.14

6 aylık tahmini enflasyon ve toplu sözleşme artışı: Yüzde 39.17

5 aylık enflasyon farkı: Yüzde 28.14

6 aylık enflasyon farkı: Yüzde 32.17

En düşük memur maaşı

5 aylık enflasyona göre: 8.688,20 TL

6 aylık enflasyon tahminine göre: 8.947,24 TL

En düşük memur emeklisi aylığı

5 aylık enflasyona göre: 5.796,15 TL

6 aylık enflasyon tahminine göre: 5.969,00 TL

En düşük SSK emeklisi aylığı (2000 Öncesi)

5 aylık enflasyona göre: 4.465,27 TL

6 aylık enflasyon tahminine göre: 4.597,94 TL

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal