Bakan Murat Kurum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kanal İstanbul Eleştirilerine Yanıt Verdi

Kanal İstanbul projesiyle ilgili yatırımcılara tehditler savuran Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Bakan Murat Kurum, ülkenin itibarının zedelendiğini söyledi.

22.06.2021-21:02 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-21:02) Bakan  Murat Kurum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kanal İstanbul Eleştirilerine Yanıt Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her anında Kanal İstanbul projesine engel olacaklarını, kanalın yapılmaması için her yolu deneyeceklerini ifade ediyor.

CHP Lideri, Kanal İstanbul'un yapımında rol alacak alacak yatırımcıları da alenen tehdit etmeye başladı.

KILIÇDAROĞLU YATIRIMCILARI TEHDİT ETTİ

Kılıçdaroğlu yaptığı son açıklamada, "Eğer Kanal İstanbul'a herhangi bir ülke kredi verir ya da gelir de ihalesini alırsa iktidara geldiğimizde Allah nasip ederse biz o projeyi durduracağız, o ülke ile de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye’de yatırım yapmalarının önünü tamamen keseceğiz. Ne demek Kanal İstanbul? Parayı yatırdığınız an zarar edeceksiniz." sözlerini kulanmıştı.

BAKAN KURUM CEVAP VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği  21. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılım sağladı.

Bakan Kurum yaptığı konuşöada, Kanal İstanbul projesine değindi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

"ÜLKENİN İTİBARINI ZEDELİYOR, KOMİK DURUMA DÜŞÜYOR"

"Kanal İstanbul’a dair talihsiz açıklamaları duyuyoruz." diyen Bakan Murat Kurum, "Devlet geleneğimize ters bir şekilde yapılan bu açıklamalar hem milli iradeyi tanımadıklarını gösteriyor hem de uluslararası arenada ülkemizin itibarını zedeliyor, kendilerini de komik duruma düşürüyor.

Kanal İstanbul’un ulaşım ve ekonomik anlamda ülkemize kattığı değerin farkında olmadıkları gibi, İstanbul’umuzu depreme hazırlama noktasında örnek bir yatırımı, dünyaya örnek bir projeyi ve ülkemizin en çevreci şehircilik projesini engelleme çabalarını da milletimiz çok iyi biliyor.

'KANAL İSTANBUL'U HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Milletin iradesine kastedenlerin tüm engelleme girişimlerine rağmen nasıl Marmaray’ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hayata geçirdiysek, Kanal İstanbul’u da aynı kararlılıkla hayata geçireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal