Bakan Koca’dan Son Dakika Açıklaması: 3 Milyon Doz Aşı Daha Gelecek

Türkiye’de aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 milyon doz daha BioNTech aşısı geleceğini, 1 buçuk milyon dozun çarşamba, diğer 1 buçuk milyon dozunsa perşembe günü geleceğini belirtti.

06.07.2021-12:11 - (Son Güncelleme: 06.07.2021-13:59) Bakan Koca’dan Son Dakika Açıklaması: 3 Milyon Doz Aşı Daha Gelecek

Yaklaşık iki yıldır kororonavirüsle mücadele veriliyor. Bu mücadele ise en önemli aşama şüphesiz Kovid-19 aşıları. Salgının ilk gününden beri canla başla çalışan Sağlık Bakanlığı, önümüzde günlerde 3 milyon doz daha BioNTech aşısı geleceğini, 1 buçuk milyon dozun çarşamba, diğer 1 buçuk milyon dozunsa perşembe günü geleceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı eşliğinde dün toplanan kabine toplantısı sonrası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşılarına dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Aşıyla ilgili merak edilenleri cevaplayan Bakan Koca, salgıla mücadelede en önemli adımın beraber hareket etmek olduğunu belirterek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

3'ÜNCÜ DOZ AŞILAMA BAŞLAYACAK

Son dönemin en merak edilen konularından biri 3.doz aşılarla ilgili merak edilenleri cevaplayan Koca, ‘Bilim Kurulu toplantısında, 3'üncü doz aşılamada 50 yaş sınırını biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında, belediye başkanları dahil olmak üzere kritik görevlerdeki kişilere de 3'üncü doz aşılamayı açmış olacağız’ dedi.


2 GÜNDE 3 MİLYON DOZ AŞI GELECEK

Fahrettin Koca, daha öncede gelecek aşıların olduğunu belirtmişti. Elimizde olan aşıların yeterli düzeyde olduğuna değinen Koca, ayrıca ‘Çarşamba günü 1,5 milyon doz Sinovac, perşembe günü de 1,5 milyon doz BioNTech’in daha Türkiye’ye gelecek’ açıklamasında bulundu. 

SALGINLA MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ AYAĞI AŞI

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının kontrol altına alındığını, salgının toplumsal bağışıklıkla son bulacağını ifade eden Bakan Koca, ‘Salgının, virüse karşı toplumsal bağışıklıkla son bulacağını artık hepimiz biliyoruz. Bunun için ise, her ilde en az yüzde 70 oranında aşılanma olması gerekiyor. O nedenle illerin tamamını harekete geçirdik. Mobil ekiplerle gerekirse vatandaşımızın ayağına giderek aşı yapıyor olmalıyız’ şeklinde konuştu.

43 MİLYON KİŞİNİN AŞI OLMASI GEREK

Salgını önlemede gelinmesi gereken aşı miktarına değinen Koca, ‘Kurban Bayramı öncesinde 18 yaş üzeri kişilerin en az yüzde 70'ine ulaşmak ve onları aşılamak istiyoruz. Bu da, 42-43 milyon kişinin aşı olması demek’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal