Bakan Karaismailoğlu Gençlerle Buluştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen konferansta gençlerle bir araya gelerek, gençlerin sorularını yanıtladı.

23.02.2021-17:08 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-17:08) Bakan Karaismailoğlu Gençlerle Buluştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, internet erişimi, fiber altyapı, internet servis sağlayıcıları, sosyal medya ve fiber altyapı konularında gençlerin görüşlerini ve sorularını dinledi. Bakan Karaismailoğlu, yapılan çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında gençlere bilgi verdi. 

FİBER ORANININ ARTTIRILMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeyse Kadak ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) Uluslararası Siber Olaylara Müdahale Merkezi(USOM) ziyareti kapsamında gençlerle bir araya geldi. İnternet erişimi, fiber altyapı, internet servis sağlayıcıları, sosyal medya, Fiber altyapı konularında gençler ile fikir alışverişinde bulundu. Yeni binalarda fiber internet altyapısının yapıldığını ancak eski yerleşimlerde bu hizmetin olmadığını belirten gençlere Bakan Karaismailoğlu ise, Fiber altyapı yatırımlarının arttırılması yönünde operatörleri yönlendiriyoruz. Gerekli çalışmalarla hanelere kadar fiber oranını arttırılmasını sağlıyoruz" dedi.

'TÜRKİYE 5G'YE GEÇECEK'

Gençlerin Türkiye'nin geleceği ve umudu olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, sözlerini, "“Gençlerin ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Gençlerimizin en çok dikkat ettiği ve önemsediği konu olan internet ve internet hızı bizim en öncelik verdiğimiz konular arasında. Çalışmalarımız doğrultusunda Türkiye 5G’ye geçecek ilk ülkelerden biri olacak ayrıca 2023 yılında her haneye 100 megabit internet projemiz var. İçinde bulunduğumuz dijital çağın sunduğu birçok fırsat var. Gençlerimizin dinamizmi ile bu fırsatları değerlendirecek ve ülkemizi çok daha ileri noktalara taşıyacağına güveniyorum. Canı gönülden inanıyorum ki bilişim, e-ticaret ve siber güvenlik alanında Türkiye gençlerle büyüyecek, güçlenecek, güzel yarınlara ulaşacaktır. Gençlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde sonlandırdı.

SORULARI YANITLADI

Soru-Cevap kısmından sonra USOM'u Milletvekili Rümeysa Kadak ve gençlerle birlikte ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, merkez yetkilileri ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta siber olaylara müdahalelerden bahsetti ve gençlerin sorularını yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal