Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunan Gazetesine ‘Vazgeçin’ Mesajı Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan ‘To Vima’ gazetesine mülakatında 'Sevilla Haritası'ndan ‘Vazgeçin’ mesaj verdi.

30.05.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-17:58) Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunan Gazetesine ‘Vazgeçin’ Mesajı Geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan gazetesi olan ‘To Vima’a verdiği mülakatta, Batı Trakya ve Atina'yı içinde bulunduran Yunanistan ziyareti sebebiyle iki ülke ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, ‘Ancak Yunanistan 'Sevilla Haritası'ndan vazgeçmeli. Ne ABD ne de AB, bu haritayı onaylıyor. Türkiye'nin sadece Ege ve Akdeniz kıyılarıyla sınırlı kalacağını düşünmenin Yunan tarafınca yapılan yanlış bir hesap olduğunu yinelemeliyim.’ ifadelerini kullandı. 

SORUNLARI SADECE TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ÇÖZEBİLİR 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'ni (AB) Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullanmaktan kaçınması ve mevcut olumlu ivmeyi benimsemesi gerektiğini belirterek, "Çözüm bekleyen sorunları AB değil, sadece Türkiye ve Yunanistan çözebilir.’ şeklinde konuştu 

AYNI COĞRAFYADA YAŞAMAYA MAHKUMUZ 

Çavuşoğlu, önümüzdeki süreci belirlemenin kendilerinin elinde olduğunu bildirerek ‘İki komşu olarak aynı coğrafyada yaşamaya mahkumuz. Bu nedenle ilişkimizi çatışma yerine iş birliği ile tanımlamalıyız. Kaderimizi ve ileriye giden yolu belirlemek bizim elimizde.’ İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal