Bakan Çavuşoğlu'dan Pelosi'nin 'Türkiye'de Değilsiniz' İfadesine Yanıt

Trump'ın barışçıl olamayan tavrına ''Türkiye'de değilsiniz'' yanıtı veren ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Türkiye'deki sağlam demokratik alt yapıdan bihaber olduğunu belli etti. Bununla birlikte Pelosi'ye, Bakan Çavuşoğlu'dan yanıt gecikmedi.

25.09.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-17:02)

3 Kasım'da gerçekleşmesi planlanan seçimi kaybetme durumda barışçıl bir devir teslimi kabul etmeyeceğini açıklayan Trump'a tepki gösteren ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Türkiye'ye ait bir fikri olmadığını belli etti. 

Türkiye'deki sağlam demokratik yapı hakkında fikir sahibi olmadığı anlaşılan Nancy Pelosi, Trump'ın barışçıl olmayan davranışına, ''Türkiye'de değilsiniz'' ifadesiyle karşılık verdi.

Trump'ın açıklamasına eleştiri getiren Demokrat Partili Pelosi, basın toplantısında ''Barışçıl bir geçiş süreci istiyoruz. Bu soruyu sormak zorunda kalmak bile çok üzücü.'' dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi tam olarak şu ifadeleri kullandı:

''Trump kaybederse barışçıl bir devir teslimini taahhüt etmeyi reddediyor. Sürpriz değil. Çünkü bilimi ve yönetimi küçümsüyor. Ancak Amerikan halkına güveniyorum ve Başkan Trump bundan kaçamayacak. ''

TÜRKİYE'Yİ KUZEY KORE İLE BİR TUTMA CÜRETİNDE BULUNDU

Türkiye'deki demokratik alt yapıyı Kuzey Kore ve Suudi Arabistan ile bir tutma cüretinde bulunan Nancy Pelosi, ''Türkiye'de değilsiniz, Kuzey Kore'de değilsiniz. Rusya'da ve Suudi Arabistan'da da değilsiniz. Sayın Başkan Amerika Birleşik Devletleri'ndesiniz ve burası bir demokrasi ülkesidir. Neden ABD Anayasası'na göre ettiğiniz yemine bağlı kalmaya çalışmıyorsunuz'' dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'DAN PELOSİ'YE SERT ÇIKIŞ

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Pelosi'nin, Trump'ı eleştirmek için Türkiye'yi hedef gösterdiği açıklamasına şu sözlerle yanıt verdi:

''İbretlik cehaletiyle Pelosi'nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığına kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal