Bakan Çavuşoğlu: 'Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov'u makamında ağırladı. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında iki ülkenin Dışişleri Bakan'ı, barışçıl mesajlar vererek, ortaklıklarının büyüyerek devam edeceğini belirtti.

23.02.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-16:01) Bakan Çavuşoğlu: 'Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov'u ağırladı. İkili görüşmenin ardından düzenliği ortak basın toplantısında mevkidaşına, “İkinci vatanına hoş geldin kardeşim” diye hitap eden Bakan Çavuşoğlu, bu sene Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30’uncu yılı olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE - AZERBAYCAN - TÜRKMENİSTAN ZİRVESİ 

Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız bu sene Türkmenistan’ı ziyaret etmek istiyor. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, son telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanımızı davet ettiler ve Sayın Cumhurbaşkanımız da memnuniyet ile kabul etti. Bu marjda yine Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Zirvesi’ni de yine Türkmenistan’da gerçekleştirmek istiyoruz. Biz bu sabah bu ikili zirvenin hazırlıklarını da başlatmış olduk” şeklinde konuştu.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Kardeş iki ülke arasında bölgesel konularda ulaştırmadan enerjiye birçok farklı alanda işbirliğinin artarak devam edeceğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Güvenlik konusunda da yakın işbirliğimiz var. Bu konuda önümüzdeki süreçte işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz. Afganistan’da yaşanan meseleler Türkmenistan’ı da ilgilendiriyor. Gerek Afganistan, gerek diğer ülkeler, tüm bölge ülkeleri ile de ikili ve üçlü ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Bu vesileyle de özellikle Hazar Denizi’ndeki ‘Dostluk’, hidrokarbon sahasında da Türkmenistan ve Azerbaycan arasında varılan mutabakattan biz Türkiye olarak son derece mutluyuz. Bizim firmalarımız da özellikle bu bölgede iş birliğine hazır, bunu da bugün kardeşime ilettim. Özelikle Türkmen gazının ve petrolünün Türkiye’ye gelmesi, Türkiye üzerinden de Avrupa piyasalarına ulaşması konusunda biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

SÖZLERİNE KARDEŞİM DİYEREK BAŞLADI

Sözlerine "Kardeşim" diyerek başlayan Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov,“Bizim sadece 2020 yılında bu korona virüs pandemisine rağmen ikili ticaret hacmimiz yaklaşık 2 milyar dolar. Kötü değil. Bu işlerimizi daha da güçlendireceğiz. Kardeşim Sayın Bakan ile de konuştuk” ifadelerini kullandı. 
Ayrıca her konuda ikili ilişkilerinin daha da ilerleyerek devam edeceğinin altını çizen Bakan Meredov, iki ülke arasındaki birlikteliğin artarak devam edeceğini belirtti. 

GÖNÜLLÜ OLARAK AŞI OLABİLECEKLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Covid-19 aşısının bakanlık personeline ne zaman uygulanacağı hakkında ki sorulara ise, Sağlık Bakanlığı'nın ile kordineli bir şekilde hareket edileceğini ve yurtdışında görev yapan Dışişleri Bakanlığı personelinin de gönüllü olarak aşı olabileceğini, bu konuda Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal