Bakan Bekir Pakdemirli, Afyonkarahisar'da Çay Barajı’ndan İlk Suyu Verdi

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Afyonkarahisar'da Çay Barajı’ndan ilk suyu verdi.

07.06.2021-17:09 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-17:09) Bakan Bekir Pakdemirli, Afyonkarahisar'da Çay Barajı’ndan İlk Suyu Verdi

Çay Barajı sayesinde 20 bin dekar alan sulanırken, çiftçiler senelik  20 milyon Lira ek gelir elde edecektir. Afyonkarahisar'da Çay Barajı’ndan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla ilk suyu verdi.

BU YIL İLK DEFA SU VERİLECEK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.

Gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında ilk olarak Çay Sulama ve İçme Suyu barajında yakından incelemelerde bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, bir süreden bu yana sus tutması gerçekleşen barajda yetkililerden bilgilerde aldı. Yapılan incelemelerin ardından Vali Gökmen Çiçek ve Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile beraber bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yaptığı açıklamasında Çay Barajı’nın yapım süreci, çiftçilere getireceği ekonomik katkı ve su seviyesine dair de konuştu.. Bakan Bekir Pakdemirli, barajdan bu sene ilk defa çiftçilere su vereceklerini belirtti.

20 BİN DEKARLIK ALAN SULANACAK

Çay Barajı’nın bittiğine de değinen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Yaklaşık 20 bin dekarlık alanı Çay Barajı sayesinde sulanacak. Çay Barajı'mız bitti. Ama ilk defa bu saatler itibarı ile suyumuzu çiftçimize kavuşturuyor olacağız'' diye açıklamalarına devam etti.


20 MİLYON LİRA KATKI SAĞLAYACAK

Açıklamalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir, barajın çiftçilere ekonomik gelir sağlayacağı gibi aynı zamanda içme suyu ihtiyacının da karşılanacağını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir, ''20 bin dekar alanın sulanacak, yaklaşık senelik çiftçimize bu işin ek katkısı minimumda 20 milyon lira gibi katkısı olacak. 600 milyon liralık bir baraj; hem baraj hem arıtma tesisi hem de isale hatlarına içeren bir baraj. İki ilçemiz iki beldemiz ve 12 köyümüze hayat getirecek bir barajımız. Yaklaşık 600 milyon liraya mal oldu. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede bu barajımızı bitirdik. Barajın bir yandan dolmasını bekliyoruz.

İnşallah daha da fazla dolmasıyla beraber, bölgeye hayat katacak bu barajın hem içme suyu faydası sağlayacak, yarısı içme suyu faydası yarısı da sulama suyu faydası olmak üzere toplamda da 15 milyon metreküp depoluyor olacak.'' dedi.

Yapılan açıklamanın sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir, birlikte incelemelerde bulunduğu protokol üyeleri ile beraber doğaya keklik saldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal