Bakan Akar: Genelkurmay Başkanımız, Rusya Genelkurmay Başkanı ile Görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Genelkurmay Başkanımız, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüştü. Karşılıklı olarak sorumluluklarımızın ne olduğunu, istikrarın ve ateşkesin sağlanması için ne yapmamız gerektiğini bir kez daha görüştüler, konuştular." dedi.

31.05.2019-19:20 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-19:34)

Türkiye ile Rusya arasında kritik bir telefon trafiği gerçekleşti.

BAKAN AKAR VE KOMUTANLAR KAYSERİ'DE  

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. 

"RUSYA İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"  

Rusya ile temasların sürdüğünü belirten Akar, "Ruslarla temasımız, görüşmelerimizi sürüyor. Buraya gelmeden önce Genelkurmay Başkanımız, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüştü. Karşılıklı olarak sorumluluklarımızın ne olduğunu, istikrarın ve ateşkesin sağlanması için ne yapmamız gerektiğini bir kez daha görüştüler, konuştular. Dolayısıyla biz oradaki sorumluluklarımız neyse onu yapıyoruz. Yeni bir insani trajedi yaşanmaması için 3,5-4 milyon insanın daha fazla ezaya, cefaya, katliama maruz kalmaması için Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Böylece yeni bir göç dalgasının, Türkiye’ye, Türkiye’den Avrupa’ya hatta Amerika’ya kadar uzanacak bir trajedinin de önlenmesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal