Bakan Açıkladı, Kasım Ayında Eğitim Ücretsiz Oluyor

Milli Eğitim Bakanı, Mahmut Özer yaptığı açıklamada kasım ayı içerisinde LGS ve YKS kaynaklarının ücretsiz olarak dağıtılacağını bildirdi.

21.10.2021-11:11 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-12:16) Bakan Açıkladı, Kasım Ayında Eğitim Ücretsiz Oluyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimin tüm seviyelerinde yardımcı kaynakların ve eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacağını duyurdu. Bakan Mahmut Özer, yaptığı açıklamada şu sözlere değindi; "Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adım attık"

2003'TEN BERİ DERS KİTAPLARI ÜCRETSİZ

Bakan Özer yaptığı açıklamada 2003 yılından beri ders kitaplarının ücretsiz dağıtıldığını belirtirken şimdiye kadar 3 milyarın üstünde kitap verildiğini belirterek şunlara değindi; "2021 yılından sonra da bu hizmet aynı şekilde devam edecek."


YARDIMCI KAYNAK KULLANMAK YASAKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yardımcı kaynakların kamuoyunda yıllardır belirsiz olduğunu belirtti. Bakan Özer okullarda yardımcı kaynak kullanılmasının yasak olduğunu söylerken, ders kitabı haricinde bütün kitapların öğrenci ve öğretmenlere yasak olduğunu vurguladı.

Son aylarda çıkan yardımcı kaynakların zorla aldırıldığına dair haberlere değinen bakan Özer, tüm il milli eğitim müdürlüklerinin ve okulların, öğrencilere yardımcı kaynak aldırılmamasına yönelik uyarıldığını söyledi. Bakan Mahmut Özer sözlerine şu şekilde devam etti;  "Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adım attık. Ekim ayının ilk haftasında web sitemizden 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarının fasiküllere kadar, LGS ve YKS'deki sınav sorularına kadar çok kapsamlı ve çok nitelikli kaynakları öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin erişimine açtık, bunlara ücretsiz olarak erişimini kolaylaştırdık. Bir taraftan ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaya devam ederken, diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı destekleyici öğretim materyallerinin ve yardımcı kaynakların dijital ortamda ücretsiz erişimini artırırken, diğer taraftan da basılarak tüm okullara, tüm sınıflara dağıtılmasıyla ilgili karar aldık. Bir yönerge değişikliğine gidiyoruz. Kasım ayından itibaren de bunu uygulamaya geçiriyoruz. Biliyorsunuz bir hafta önce Ağrı'ya gitmiştim. Ağrı'da 140 bin öğrencimiz var. 140 bin öğrencinin tamamına bu hazırlamış olduğumuz kaynakları, o gün itibarıyla eriştirdik."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal