Bakan Abdulhamit Gül, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı ile Bir Araya Geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Bojan Marichikj ve yanında yer alan kurul ile bir araya geldi. Müzakerede, 2 ülke arasındaki karşılıklı adli münasebetler değerlendirildi.

06.04.2021-13:40 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-13:40) Bakan Abdulhamit Gül, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı ile Bir Araya Geldi

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlıkta yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki karşılıklı adli ilişkiler ele alındı.

Müzakerede, son zamanda gerçekleştirilen hukuk ve insan hakları reformlarına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Gül, FETÖ ile mücadele başta olarak Türkiye'nin terör ile mücadelede iş ortaklığına verdiği ehemmiyetin altını çizdi.

Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Bojan Marichikj ise Türkiye'nin tüm alanlarda alanda terör ile mücadelesine destek olduklarını ve iş ortaklığını hazır olduklarını ifade etti.

Marichikj, ülkesinde uygulanan adli düzene dair gelişmeleri anlatarak, yargıda dijitalleşme sürecine ilişkin Türkiye'de yapılan hamleleri yakından izlediklerini belirtti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de hem dijitalleşme hem de hakim savcı eğitimlerinde, Kuzey Makedonya'ya gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal