Baharın Gelmesiyle, Besicilerin Yüzü Güldü

Muş’ta son zamanlarda yaşanan olumsuz hava koşullarıyla besiciler zor anlar geçirdi. Nisan ayına girmemizin ardından bahar mevsiminin gelmesiyle beraber ovalar da yeşile büründü. Ovaların yeşillenmesinden yararlanan besiciler küçükbaş hayvanlarını meralara çıkardı.

06.04.2021-13:01 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-13:01) Baharın Gelmesiyle, Besicilerin Yüzü Güldü

Muş’ta kış sezonunda etkili olan yağışlar sonrası kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı görülmüştü. Bu durumdan mağdur olan besiciler ise baharın gelmesiyle yeşillenen ovaları görünce yüzleri güldü. Buna bağlı olarak Muş Ovası ve meralarda başlayan canlanma en çok besicileri mutlu etti. Kış sezonu süresince hayvanlarını ahırlarda besleyen Konukbekler köyündeki besiciler, havaların ısınmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı. 

HAYVANLARIMIZ MERALARA ÇIKINCA RAHATA KAVUŞTUK 

Hayvanları meralara salan besiciler, saman ve yem alma derdinden de kurtuldu. Besicilerden Abdullah Tatlı, ‘Bu sene kışımız çok zorlu geçti. Hayvanlar için biriktirdiğimiz saman, ot, arpa bitti. Çok şükür ki zamanında da havalar ısındı. Hayvanlarımız meralara çıkınca rahata kavuştuk.’ dedi. 

‘HER ŞEY ÇOK PAHALI OLDUĞUNDAN, HAYVANLARA BAKMAK ZOR’ 

Besici Ahmet Tan da, ‘5 aydır hayvanlarımıza yem yetiştirmeye çalışıyoruz. Şükürler olsun ilkbahar geldi, hayvanlarımızı meraya çıkarttık, mutluyuz. Sabahleyin saat altıda mesaimiz başlıyor. Hayvanlara biraz saman verdikten sonra meraya getiriyoruz. Saat 17-18.00 gibi ahıra geri götürüyoruz. Bu kış için 30 bin liralık saman, 15 bin liralık arpa aldık. Tabi her şey çok pahalı olduğundan dolayı hayvanlara bakmak çok daha zor oluyor. Ben ve amca oğlunun 150 koyunu var. Biz sadece ilkbahara çıkmanın uğraşı içindeydik. En az 45 bin lira harcamamız oldu.’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal