03.03.2020-17:39 (Son Güncelleme:19.04.2024-21:25)


1

Son derece hareketli ve hızlı geçen şehir hayatına biraz olsun ara vermek ve hem baharı en güzel şekilde değerlendirmek hem de kültürel anlamda zengin bir gezi yapmaya ne dersiniz? Sizin için bahar tatili yapabileceğiniz 5 rotayı bir raya getirdik. İşte detaylar…



2

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Brezilya; şelaleleri, kanyonları, yağmur ormanları, ekolojik parkları, yüksek dağları ile mutlaka görülmesi gereken bir doğa harikasıdır. Bu güzellikler içerisinde parlayan Rio de Janeiro ise renklilik ve çeşitliliğin sembolü olarak ifade edilir. Guanabara Körfezi'nin merkezinde yer alan Rio de Janeiro, geniş alana yayılmış beyaz kum sahilleri ile tam bir kumsal şehri ve yaz tatili için de ideal bir adrestir.



3

Marsilya

Marsilya

Fransa'nın güneydoğusunda bulunan ve ülkenin en eski şehirlerinden biri olan Marsilya, bir liman kenti olması ve farklı kültürlerden insanları barındırmasıyla zengin bir kültüre sahiptir. Doğası ve tarihiyle turistlerin en uğrak noktası olan Marsilya; çeşitli pazarları, masmavi denizi, tarihi kaleleri ve kiliseleriyle mükemmel bir tatil noktasıdır.



4

Sicilya

Sicilya

İtalya'nın özerk bölgelerinden biri olan Sicilya, büyük bir adadır. Her bir şehrinde farklı kültürler görebileceğiniz Sicilya'da, özellikle Katanya şehrini görmelisiniz. Adanın doğu kıyısında bulunan Katanya, Etna Yanardağı ile bilinmektedir. İyonya Denizi'nin kıyısında bulunan şehrin çeşitli yerlerinde muhteşem manzaralar izleyebilirsiniz.



5

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka'ya gitmek için en iyi sezon, Nisan ve Kasım ayları arasıdır. Hindistan'ın hemen altında gözyaşı damlası şeklinde bulunan Sri Lanka, oldukça küçük bir ada olduğu halde, kültürü ve doğasıyla öne çıkıyor. Ada, 1300 km uzunluğundaki sahil şeridinde birbirinden güzel kumsallara sahip.



6

Kyoto

Kyoto

Japonya'nın eski imparatorluk başkenti, Honshu adasında bulunuyor. Bin yıllık denilen şehirde dört mevsim yaşanırken, bahar dallarının masalsı güzelliği ile Nisan ayında gezilmesi önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR