22.05.2020-11:04 (Son Güncelleme:28.03.2024-20:46)


1

Bağırsaklarda oluşan ve sağlıklı organizmaların zarar görmesine neden olan parazitler, başta uyku düzeni olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olarak yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Peki, vücutta parazit olduğu nasıl anlaşılır? Parazitten kurtulmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…



2

Parazitler vücuda iki şekilde ulaşabilir. Birincisi; sularda yaşayan amipler, ikincisi; tam pişirilmeyen yiyeceklerden ulaşır. Birçok kişiyi etkileyen parazitler, ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaktadır.



3

Tüm organlara yayılabilen parazitlerin belirtilerini dikkate alarak bir an önce tedaviye başlamak gerekir. Parazitlerin vücutta sebep olduğu belirtiler ise şu şekildedir:



4

PARAZİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

PARAZİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Uykuda diş gıcırdaması, uyku düzensizliği, sürekli uyuma isteği, Kansızlık,



5

Kaslarda ve eklemler ağrı, eller ve ayaklarda uyuşma, Vücudun su tutması, adet problemleri, prostat problemleri, idrar yolu enfeksiyonu, rahim kistleri,



6

İştah kaybı ya da iştahın açılması, Rahatsız bağırsak sendromu,



7

Çok uzun süre devam eden ishal, Sinir, duygu bozukluğu, unutkanlık, depresyon ve buna benzer ruh hali bozuklukları,



8

Egzama, döküntü, kurdeşen gibi cilt sorunları, Yorgunluk ve tükenmişlik hissi.



9

PARAZİTLERDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

PARAZİTLERDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Vücutta parazit olup olmadığını anlamak için dışkı analizi yapılması gerekir. Doktor kontrolünde yapılan analizde parazitin hangi çeşit olduğu öğrenilir.



10

Parazitlerin, en çok sevdiği besin kaynağı şeker ve şekerli ürünlerdir. Bu nedenle şekerli gıdalardan uzak durmanız bu süreçte faydalı olacaktır. Vücutta parazitlerden kurtulmanın en kolay yollarından biri ise lif içeriği yüksek olan besinler tüketmektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR