29.05.2020-15:44 (Son Güncelleme:29.03.2024-17:06)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken, beraberinde de birçok yenilik geldi. Vatandaşların toplu şekilde bir arada durmasının önüne geçmek adına önemli adımlar atıldı. Bu adımlardan biri de toplu halde namaz kılınmasıyla alakalı oldu.



2

Bu kapsamda 10 haftadır camilerde cuma namazı kılınmazken, bugün cemaat tekrar toplu halde cuma namazı kılmaya başladı.



3

Bazı camilerin kapasitesi bu durumu karşılamadı ve cemaat için yer tesis edildi. Bağcılar'da bulunan Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu da günler öncesinden cuma namazı için hazır hale getirildi.



4

Ekipler, dün sosyal mesafeyi ayarlamak için de çalışamalar sürdürürken, bugün cuma namazını kılmak için gelen binlerce vatandaş stadyumu doldurdu.



5

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Emrah Elban, "Mutlulukla hüznü bir arada yaşıyoruz. Cemaat insanları kaynaştırır. Korona virüs sebebiyle omuz omuza olmasak bile gönül gönüleyiz. Uzun bir aradan sonra özel bir günde 29 Mayıs'ta bir aradayız. Güzel bir gün cumamızı inşallah ihya edeceğiz. Çok mutluyuz. Güzel bir imkan sağlandı. Sağlık Bakanımızın da belirttiği gibi kontrollü sosyal hayatın cumasını kılıyoruz. Aramızda 1'er metre mesafe var." dedi. Bu anlar ise havadan görüntülendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR