Bağ-Kur sicil numarası sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? Sicil numarası nedir, sicil numarası ne işe yarar?

Bağ-Kur sicil numarası sorgulama ve öğrenme işleminin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Peki sicil numarası nedir? Sicil numarası ne işe yarar? Bağ-Kur sicil numarası sorgulama işlemini hakkındaki detaylar...

16.05.2022-22:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-22:28) Bağ-Kur sicil numarası sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? Sicil numarası nedir, sicil numarası ne işe yarar?

Bağ-Kur sicil numarası sorgulama işleminin nasıl yapıldığı merak edilenler arasında yer alıyor. Sicil numarasının ne olduğu ve ne işe yaradığı da araştırılıyor. İşte detaylar...

Sicil numarası nedir?

Sicil numarası, bağlı olduğunuz kurum ya da kuruluşlarca altyapılarında sizi tanımak için atanmış oldukları numaraya denmektedir. Sicil numarasını, o kuruma ait olan T.C. kimlik numarası gibi düşünülebilir. Sicil numarası; SSK, SGK, Bağ-Kur, işyeri ve daha pek çok alanda bulunmaktadır. her sicil numarası birbirinden farklı olduğu için akılda yer tutulması da bir o kadar zordur. Fakat yapılan çalışmalar sonrasında yakında tüm var olan sicil numaraları T.C. kimlik numarasıyla eşleştirilecektir.

Bağ-Kur sicil numarası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Bağ-Kur sicil numaranızı iki şekilde öğrenmeniz mümkündür. Bağ-Kur sicil numarası sorgulama işlemini e-Devlet kapısından ya da Bağ-Kur sicil numarası sorgulama aracından yapılabilmektedir.

e-Devlet şifresiyle Bağ-Kur sicil numarası sorgulama

e-Devlet üzerinden Bağ-Kur sicil numaranızı öğrenmek için ilk olarak www.turkiye.gov.tr internet adresinden e-Devlet şifrenizle sisteme giriş sağlamalısınız. E-Hizmetler bölümüne gelerek 4B Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giderek karşınıza gelecek olan ekrana bilgilerinizi giriniz. Bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olmasına özen gösterin. Bunun ardından ise kolayca 4B sicil numarası sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

ESGM'yle Bağ-Kur sicil numarası sorgulama

Bağ-Kur sicil numaranızı öğrenmenizin bir diğer yolu ESGM'dir. ESGM tarafından hazırlanan Bağ-Kur sicil numarası bulma aracında ilk olarak uyruğunuzu seçerek daha sonra karşınıza gelecek olan ekranda sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak giriniz. Ardından Bağ-Kur sicil numarası alma butonuna basın. Alıacak olan sayfada 4B Sigortalı Tescil Kaydı bölümü sicil numaranızı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Bağ-Kur sicil numarası ne işe yarar?

Sicil numarası daha öncede söylediğimiz gibi sizin kurumlardaki T.C. kimlik numaranız gibidir. Kurumdaki kimliğiniz olan sicil numarasıyla E-Bordro Sorgulama, hizmet dökümü sorgulama ve diğer SSK sorgulamaları ve daha birçok alanda karşınıza çıkmaktadır. Bundan dolayı sicil numaranızın ne olduğunu bilmenizin size faydası büyük olacaktır. 

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal