Bafra'da Bu Mescidi Görenler Hayret Ediyor

Samsun'a bağlı Bafra ilçesinde meteoroloji istasyonuna benzetilen mescit görenleri şaşkınlığa uğrattı.

11.09.2021-17:30 - (Son Güncelleme: 11.09.2021-17:41) Bafra'da Bu Mescidi Görenler Hayret Ediyor

Samsun'un Bafra Koşuköy Mahallesi'nde bir vatandaş tarafından yapılan mescit şaşkınlığa uğrattı. Vatandaşların uzaktan meteoroloji istasyonuna benzettiği mescit 10 adet minareye sahip. 

Minareyi mescitte fahri imamlık yapan Ramazan Gündüz inşa etti. 10 adet minareye sahip ve herkesin meteoroloji istasyonun benzettiği mescidi Gündüz, 2002 yılında gittiği Umre ziyaretinin ardından oradaki camilerden esinlenerek 2005 yılında inşa etti. Mescitte dikkat çeken noktalardan biri de nikelaj kaplı minarelerde yeşil renkli şerefeler ve tepesinde de kırmızı renkte hilaller olması. 

UMRE ZİYARETİNDEN ESİNLENDİ

Mescide, Medine Kuba Camisi ismini veren ve Umre ziyaretinde gördüğü camilerden esinlendiğini ifade eden  Ramazan Gündüz, ''Küçük yaşlardan itibaren camilerde bulunduk. Hafızlık da yaptık. 2002'de Umreye gittim. Medine'de bir camide 10 minare saydım. Çok heves ettim. Her bir minare eşkıyalar, inanmayanlar için bir kılıç gibidir. Bafra'ya dönersem gücüm yettiğince 10 minareli bir mescit yapma kararı aldım. 10 direk bulduk. Bir de vinç aldım. Minareler kısa gelince 5 metre de sacdan ekleme yaptım. Bu şekilde 10 minareli bir mescit yapmış oldum. Mescidi tek başıma 2 senede yaptım. 2005 yılından beri de mescidi kullanıyoruz'' dedi.

Çok heves ederek bu mescidi inşa ettiğini söyleyen Gündüz, Ramazan Gündüz, "Her bir minare eşkıyalar, inanmayanlar için bir kılıç gibidir. Bafra'ya dönersem gücüm yettiğince 10 minareli bir mescit yapma kararı aldım. 10 direk bulduk. Bir de vinç aldım. Minareler kısa gelince 5 metre de sacdan ekleme yaptım'' şeklinde ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal