Bademcik İltihabı Neden Olur?

Bademcik iltihabı zaman zaman karşılaşılan bir durumdur. Bademcik iltihapları genellikle mikroplarla ilgili olmaktadır. Toplumda beta mikrobu olarak bilinen mikrop ciddi programlar yaratmaktadır. Peki bademcik iltihabı neden olur? Bademcik iltihabı neyden kaynaklanır?

20.01.2021-12:11 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-12:11) Bademcik İltihabı Neden Olur?

Bademcik iltihabının sebebi merak ediliyor ve bu durumla karşılaşan bireyler tarafından araştırılıyor. Bademcik iltihabı neden olur? Bademcik iltihabı nasıl meydana gelir? İşte detaylar...

BADEMCİK İLTİHABI NEDEN OLUŞUR?

Bademcik iltihabı virüs ve bakterilerden kaynaklanır. Halk arasında beta mikrobu olarak bilinen mikrop, vücutta önemli problemler yaratmaktadır. Ancak kısaca açıklamak gerekirse, bademciklerde meydana gelen apseler sonucunda iltihap meydana gelmektedir. Genellikle hastanın boğazında oluşan şişlikler ve acımalar ile kendini gösterir. 

Doğuştan başlayarak geçirilen enfeksiyonlar sebebiyle bademciklerin büyüklüklerinde artışlar yaşanabilir. Bu büyüklükler arttığında boğaz yolu kapanır ve hava geçişi engellenir. 

BADEMCİK İLTİHABI NASIL GEÇER?

Bademcik iltihabı, kulak burun boğaz uzmanı tarafından muayene ile teşhis edilmektedir. Teşhis aşamasından sonra ilaç tedavisi uygulanır. 

Tedavi sürecine yardımcı olması açısından gün içinde belirli aralıklarla gargara yaparak boğazı temizlemek, sigara dumanından, temizlik ürünlerinden, her türlü banyo kimyasallarından, parfüm, sprey şeklinde kullanılan kozmetik ürünlerinden uzak durmak, dinlenmek, bol sıvı tüketmek, ortamı nemli tutmak çok önemlidir. Bademcik iltihabı 1 haftada geçebilen bir hastalıktır. Ancak hastanın bağışıklık sistemine göre iyileşme süresi uzayıp kısalabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal