Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Az Gittik, Uz Gittik, Dere Tepe Düz Gittik
Halit Emre Aydın
Az Gittik, Uz Gittik, Dere Tepe Düz Gittik
22.07.2019 Pazartesi 15:25

Memleket maşallah iğne atsan yere düşmez bir gündem yoğunluğu ile tüm dünyadaki ülkelere kıskançlıktan parmak ısırtıyor.

Birde transfer gündemi de başladı ki değme keyfimize. O kadar fazla kaynaktan o kadar yoğun bir bilgi akışı var ki lazım olan ile gereksizi, işe yaracak olan ile lüzumsuzu ayırt etmek için bile yoğun çaba sarf etmek durumunda kalıyoruz.

Bu akış içerisinde birçok önemli konuda gözden kaçabiliyor ya da gerekli ehemmiyet verilmeden hızlı tüketim içerik havuzunda diplere doğru çökebiliyor.

Hemen hemen hepimiz gündemi hem mecralardan hem de sosyal medya platformlarından anlık olarak takip edip, bireylerin geniş bir tabanda yorumlarını öğrenme şansını elde ediyoruz.

Binaleyh geçtiğimiz günlerde bizim süzgecimize takılanları naçizane sizinle paylaşalım.

Bu arada bu akışı artık bu çarşambadan itibaren (24 Temmuz) haftada iki gün Furkan Hasdemir kardeşim ve çeşitli konuklarımız ile birlikte Analiz ve Akış programında da analiz etmeye gayret edeceğiz. Teşrif buyurursanız memnun ve mesrur oluruz.

 

Kim Neden Kovdu ?

Malum geçen hafta içi Ahmet Davutoğlu hoca ile üç gazeteci arkadaşımız Youtube kanallarında bir röportaj gerçekleştirdi.

Ardından da program yapımcısı Yavuz Oğhan’ın günlük program yaptığı RS FM’deki tüm programları yayından kaldırıldı.

Aldı sosyal medyayı bir isyan, vay nerede basın özgürlüğü, konuşma hürriyeti vs.

Sanki bir el düğmeye bastı da bu kardeşlerimizin programları ondan yayından kaldırılmış gibi.

Be güzel kardeşim, be daha düşünmeden dilini çalıştıran aklı evvel insan; sen şu sorulara bir cevap ver önce de öyle anlayalım kim kimi neden kovmuş…

RS FM kimin ?

Rus Devletinin Sputnik ile birlikte Türkiye’de operasyon için kullandıkları medya mecraları.

Gerek hain terör örgütü PKK, gerek başka Türkiye’yi yakından ilgilendiren hangi konuda bu mecra AK Parti ve/veya Cumhurbaşkanı çizgisinde yayın yapmış ki şimdi ona şirinlik olsun diye senin programına son versin ?

Programı yaptığın kişi Rus Uçağını ben düşürün emrini verdim diyen dönemin başbakanı, peki canım arkadaşım adam alenen kendine düşmanlık ettiğini beyan eden bir şahısla senin gerçekleştirdiğin mülakattan rahatsız olmuş olamaz mı?

Ki bahsettiğimiz kendi ülkesinde muhaliflerini hapse atan Rus Hükümeti…

Hadi RS FM ve Sputnik özgürlükler diyarı olsun kimse de ne üzerine diyalog geliştirdiğiniz ile ilgilenmiyor olsun, ticari ve müelliflik olarak dahi olsa o kurum kendi bünyesinde program ismi olarak kullandığın bir Youtube programını kendisinden daha fazla öncellemiş olmandan liberal ve özgür saiklerle rahatsız olmuş olamaz mı ?

Neresinden tutsan elde kalan bir mevzu ve 80 Milyon içinde son sorumlu tutulacak kişi Recep Tayyip Erdoğan, 780.000 KM2 içinde son sorumlu tutulacak kurum AK Parti.

Hocam sen de daha makul batıl mağduriyet gerekçeleri bul lütfen bak önünde Ekrem İmamoğlu gibi iyi bir örnek var.

Hocam Sizlere Güveniyoruz

İ.B.B Başkanı Ekrem İmamoğlu Bey algı yönetim sürecine tam gaz devam ediyor.

Belediyede yaptığı üst düzey atamalarda akademik titri ağır ve uzun değerli kişiliklere görev tevdi ederek bakın ben işi ehline veriyorum demek istiyor.

Bize düşen hüsnü zan ile iyi niyet ve sonuca ulaşma maksadı taşıdığını düşünmek ve kendimizce uyarmak.

Bu memlekette bugüne kadar henüz akademik hayatta başarılı olup siyasi ve bürokratik düzlemde çok da başarılı olmuş kimseye pek de rastlanmamıştır.

Sağın en sağından başlayıp solun en soluna kadar bir tarama yapsak arşiv başarısız ve teoride ifade edilen ile gerçek hayatta gerçekleşenin birbirinden çok farklı olduğunu idrak edememiş ulema ile doldur. Onlarca örnek vermek mümkün ama en yakın örneklerden biri tevekkel üst satırlarda zikredilmiştir.

Siz yine o hocalarımızın yanına pratik tecrübesi ve uygulaması olan kişileri yardımcı olarak koyun da İstanbul’un başı ağrımasın.

 

Trabzonspor Bu Haftanın Tebriki Size..

Trabzonspor Macron ile tasarlayıp satışa sunduğu yeni formlarından en içe dokunan Keşan dokumalısına bir tanıtım filmi çekmiş üç kere izledim dört kere gözlerim nemlendi.

İçerik itibari ile tasarım itibari ile video ayrı güzel forma ayrı.

Ömer Ekinci dostum tam da içimden geçeni doğru kelimeler ile ifade ettiği için kendisinin affına sığınarak burada o sözlere yer vermek istiyorum…

“Trabzonspor bir ders verdi. Dedi ki adeta üniformamız sayılan, bize gönül vermiş milyonlarca çocuğun aşkla giydiği formaların tasarımlarını Puma'nın, Nike'ın, Adidas'ın ticari kaygılı, ruhsuz tasarımcıların keyfine bırakmayın. Aldınız mı?”

İşte bu tasarım yerelin nasıl ulusala ve globale ehil eller olduğunda taşınabileceğini ve aslında birçok alanda yapmamız gerekenin ilerlemek adına bu olduğunu çok güzel işaret eden bir örnek olmuş.

Bir kez daha tebrikler Trabzonspor.

 

 

Dünya mı iki günlük eğleşme sanma ki varır üçe

Bir yol bir iz tutmak kurtarır ancak bir hakikatle

Selam ile sela arasında geçen nahoş kof ömre

Katma sende seninki düşüp de nefis gömütüne

Twitter için: @halitemreaydin