Ayva tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Şekersiz ayva tatlısı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla kolay ayva tatlısı tarifi

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan ayvayı lezzetli bir tarif ile buluşturduk. Lezzeti ile damaklarda şölen yaratacak ayva tatlısını ister orjinalindeki gibi şekerli isterseniz de şekersiz hazırlayabilirsiniz. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı ile sofranızı renklendirebilirsiniz.

30.04.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-15:54)

Tam mevsimi... Ayvaları hazırlayın lezzet şöleni başlıyor! Püf noktaları ile ayva tatlısı tarifini sizin için derledik. Şeker kullanmak istemeyenler için de şekersiz ayva tatlısı tarifini de ilave ettik. Şimdiden afiyet olsun.

Ayva tatlısı nasıl yapılır? 

Ayva tatlısı için gerekli malzemeler:

- 3 adet ayva

- 9 yemek kaşığı şeker

- 2 su bardağı vişne suyu

- 5 adet tane karanfil

- 1 adet çubuk tarçın

- Yarım limon

Uygun bir kabı suyla doldurarak içerisine yarım limonun suyunu sıkın ardından ayvaların kabuklarını soyarak boydan ikiye bölün. Ayvanın çekirdeklerini kenara ayırın. Bölünen ayvaları tencereye yerleştirin ve her yarım dilimin üzerine 1,5 yemek kaşığı şeker ilave edin. 2 su bardağı vişne suyunu dökerek karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini tencereye ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Çatal ile pişmesini kontrol edin. Piştikten sonra ise kaymak ve Antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.

Ayva tatlısı nasıl yapılır?

Şekersiz ayva tatlısı nasıl yapılır?

Şekersiz ayva tatlısı için malzemeler:

- 2 adet ayva

- Çeyrek çay bardağı bal

- 1 yemek kaşığı pekmez

- 1 adet çubuk tarçın

- 2 çay kaşığı toz tarçın

- 7 adet karanfil

- 4 çay bardağı su

- 6 adet turna yemişi 

Ayvaları soyarak dikine ortadan ikiye bölerek orta bölümü ve sap kısımlarını temizleyin ardından da çekirdeklerini ve kabukları atmayarak bir kenara ayırın. Ayvaları geniş bir tencereye yerleştirerek her bir yarım ayva için 1 çay bardağı suyu ekleyin. Balı ve pekmezi ayvaların üzerinde, ortalarına dolacak bir şekilde gezdirin. Ayvanın çekirdeklerini ve iyi durumdaki kabuklarını da tencereye ilave edin. Tarçını, toz tarçını ve karanfilleri de tencereye ilave edin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra altını kısarak kısık ateşte suyu jöleleşen ve ayvalar kızarana kadar pişirmeye devam edin. Tam kıvamına gelince de ocaktan alın. Servis ederken tatlının üzerine kaymak, vanilyalı dondurma, veya süzme yoğurt ekleyebilirsiniz. Üzerine de fındık, badem veya ceviz parçaları serpebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal